Έμεινε από καύσιμα το Χρηματιστήριο

0
247

Δίχως καύσιμα έμεινε στο τέλος το ελληνικό χρηματιστήριο, αφού δεν κατάφερε να συνεχίσει την αντίδραση και να αποτυπώσει την αισιοδοξία μερίδας των επενδυτών για την επόμενη ημέρα της διπλής αναβάθμισης της Ελλάδας από τη Moody’s.

Αν και άρχισε σε θετικό έδαφος την ημέρα, οι πιέσεις σταδιακά κλιμακώθηκαν, προσγειώνοντας και πάλι τον γενικό δείκτη στη ζώνη των 1.250 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε εν τέλει με απώλειες 0,55% στις 1.251,66 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 106,8 εκατ. ευρώ.

Έμεινε από καύσιμα το Χρηματιστήριο

Σε χαμηλότερα επίπεδα όμως οι απώλειες σε FTSE 25 και τραπεζικό, ενώ οι πιέσεις στην μεσαία κεφαλαιοποίηση ήταν μεγαλύτερες.

Το εξίσου ενδιαφέρον ήταν ότι ο γενικός δείκτης έκανε δύο προσπάθειες σήμερα να επιβεβαιώσει τις 1.260 μονάδες, οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό λίγη ώρα αργότερα.

Οι πωλητές έδειξαν ότι δεν έχουν τελειώσει το “έργο” τους, καθώς βρήκαν ευκαιρία να πάρουν κέρδη από τους τίτλους που οδήγησαν την αντίδραση της περασμένης εβδομάδας. Και όπως επισημαίνουν σήμερα οι τεχνικοί αναλυτές, μπορεί η αγορά να έδειξε σημάδια αντίδρασης από τα χαμηλά της Πέμπτης, πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν τα αγοραστικά σήματα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και πάλι οι αγοραστές.

Ο ΓΔ πρέπει να κατοχυρώσει τις 1.305 μονάδες αν θέλει να δοκιμάσει τα υψηλά και νέα αυτών.

Στον FTSE 25 τώρα, οι απώλειες σε Coca Cola, Τιτάν, Ελληνικών Πετρελαίων και Jumbo ξεπέρασαν το 2% και σε ΕΛΧΑ, Λάμδα, Σαράντης, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική το 1%.

Σε αρνητικό έδαφος εκλεισαν και οι Quest, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ σε θετικό οι Πειραιώς, Aegean, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ, με τη ΔΕΗ να κερδίζει 2,25%.