Thomas Cook : Εως 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται η ζημιά στον ελληνικό τουρισμό

0
71

[ad_1]

Μπορεί η κατάρρευση της Thomas Cook να μην έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν γνωστά και το ενδεχόμενο να βαρέσει κανόνι γινόταν όλο και πιο πιθανό, ωστόσο η ανακοίνωση της χρεοκοπίας του αρχαιότερου τουριστικού γραφείου ως τετελεσμένο γεγονός «πάγωσε» την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ίσως γιατί πολλοί θεωρώντας ότι είναι «πολύ μεγάλη για να πεθάνει» ήλπιζε σε εύρεση λύσης για την επιβίωσή της έστω την τελευταία στιγμή.

Με τον τουρισμό τη «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», όπως λένε πολλοί χαρακτηριστικά, να είναι και εκ της φύσεως του αντικειμένου, πολύ εξωστρεφής και διεθνοποιημένος το κανόνι της Thomas Cook προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σε μια πρώτη εκτίμησή του o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπολογίζει τη ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό μεταξύ 250 και 500 εκατ. ευρώ και προτείνει μέτρα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων τα οποία, όπως τονίζει, πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Στα 100 εκατ. οι απώλειες μόνο στην Κρήτη

Η αγορά της Κρήτης είναι έντονα εκτεθειμένη, καθώς περίπου 20.000-22.000 τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα