Pelagia noctiluca: Το ασυνήθιστο είδος τσούχτρας που εμφανίστηκε στις παραλίες της Κρήτης

0
207

[ad_1]

Τσούχτρες από το είδος Pelagia noctiluca, το οποίο είχε εμφανιστεί πρόπερσι σε παραλίες του Κορινθιακού κόλπου, ήρθε σε παραλίες της Κρήτης.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, οι συγκεκριμένες τσούχτρες εθεάθησαν σε παραλίες της Ιεράπετρας και της Σητείας.

Πού είχε εμφανιστεί ξανά

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι ο Επαμεινώνδας Χρήστου, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), σημείωσε ότι το φαινόμενο δεν έχει ερευνηθεί ακόμα από το ΕΛΚΕΘΕ, όμως, αναγνωρίζοντας το είδος από φωτογραφίες, σημείωσε ότι πρόκειται για το είδος Pelagia noctiluca, το οποίο προκαλεί προβλήματα όπου εμφανίζεται, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια στο Κορινθιακό Κόλπο όπου το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν πολύ μεγάλο και διήρκεσε σχεδόν 3 χρόνια, τόσο λόγω των μεγάλων πληθυσμών που δημιουργήθηκαν όσο και από το αρκετά έντονο τσίμπημα που προκαλεί το συγκεκριμένο είδος.

Ένα είδος τσούχτρας όχι ασυνήθιστο στην ανατολική Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες, το οποίο όμως δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ξανά σε παραλίες της Κρήτης, όπως λέει ο κ. Χρήστου.

Πρόκειται για ένα είδος που έχει το χαρακτηριστικό να αναπαράγεται στα ανοιχτά και να σχηματίζει…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα