26.7 C
Kifissia
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

O γίγαντας που γεννήθηκε από τις μπατονέτες

Must read

Μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, δίνει ελληνικό χρώμα στην παγκόσμια αγορά, προάγοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων της, η διαρκής έρευνα και η ανάπτυξη, καθώς και το ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, έχουν αναδείξει τη Septona σε παγκόσμιο παίκτη του κλάδου με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, το brand είναι για κάθε καταναλωτή, εντός ή εκτός Ελλάδας, συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

septona_family

H Septona ιδρύθηκε το 1975 με βασικό προϊόν τις μπατονέτες. Το 1982, ο Θωμάς και η Ρόη Ευαγγελίου, εξαγόρασαν το 50% της εταιρίας, ενώ μετά από οκτώ χρόνια απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο.  Στη συνέχεια τα ηνία της εταιρείας πήρε η δεύτερη γενιά της οικογένειας, η Κωνσταντίνα και η Βάσω Ευαγγελίου, με την εταιρεία να προσανατολίζεται πλέον στις εξαγωγές, παράλληλα με την επέκτασή της σε νέα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το 1992 γίνεται η πρώτη εμπορική συμφωνία για εξαγωγή των προϊόντων Septona, ενώ το 2011 δημιουργείται η παραγωγική μονάδα στη Βουλγαρία, «καθρέπτης των ελληνικών εργοστασιων « με προιοντα τα οποια εξάγονται απευθείας στις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Γεωργίας, κα.

Κλείσιμο

Η αύξηση των εξαγωγών σε νέες χώρες καθώς και η σημαντική ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα, σε όλες τις κατηγορίες και κυρίως στην κατηγορία των μωρομάντηλων, οδήγησε τις πωλήσεις του ομίλου κατά τη διάρκεια του 2022 να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.

Μια επίσης σημαντική στιγμή για την εταιρεία είναι το 2021, όπου δημιουργείται η νέα καθετοποιημένη μονάδα πρωτης ύλης για την παραγωγή υγρών μαντηλιών. Η μοναδική στην Ελλάδα.

Σήμερα, η εταιρεία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής Φροντίδας και υγιεινής παγκοσμίως, με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες, όπου στις 49 από αυτές έχει παρουσία με το brand Septona. Καθόλου τυχαίο ότι το 40% του συνόλου των εξαγωγών πραγματοποιείται στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης που είναι κατά γενική ομολογία πολύ ανταγωνιστικές.

Septona_16

Ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Η αποστολή της εταιρείας είναι να προσφέρει σε όλους μας την Φροντίδα που έχουμε ανάγκη, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα τα οποία παράγει είναι ασφαλή, αξιόπιστα και καινοτόμα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι εξονυχιστικοί έλεγχοι κατά τη διαδικασία παραγωγής εγγυώνται ένα άριστο αποτέλεσμα.

Απόλυτα προσηλωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, η Septona ακολουθεί πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν στην διασφάλιση της βιωσιμότητας και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διαθέτοντας πιστοποίηση FSC® βελτιώνοντας συνεχώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμά που συμβάλλει στην αειφόρο δασική διαχείριση.

Septona_6

Γι΄ αυτό το σκοπό, έχει δημιουργήσει και τη σειρά ecolife, με προϊόντα από 100% οργανικό βαμβάκι, φιλικά ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, αλλά και στο περιβάλλον, με συσκευασίες 100% ανακυκλώσιμες. Επιπλέον, τα ecolife δεν επιβαρύνουν το φορτίο των αστικών απορριμμάτων καθώς είναι βιοδιασπώμενα.

Παράλληλα, ως πιστοποιημένη κατά FAIR TRADE standards, η Septona συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές, που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Septona_17

Καινοτομία και ποιότητα με σφραγίδα
Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 680 εργαζομένους και διαθέτει έξι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, πέντε στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας και μία στη Βουλγαρία, συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ. ενώ έχει και τέσσερα κέντρα διανομής στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Στις καινοτόμες εγκαταστάσεις της, υπάρχουν προηγμένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες ακολουθούν σύγχρονο σχεδιασμό και είναι πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Σήμερα, η εταιρεία παράγει μωρομάντηλα, βρεφικά παιδικά καλλυντικά, βαμβάκι, μπατονέτες, δίσκους και μαντήλια ντεμακιγιάζ, αντισηπτικά μαντήλια και υποσέντονα.

Τα εργοστάσια της εταιρείας είναι πιστοποιημένα κατά IFS-HPC, το αυστηρότερο Διεθνές Πρότυπο για τις εταιρείες του κλάδου με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 98,9%, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση της άψογης παραγωγής, η οποία διασφαλίζει για τον καταναλωτή άριστης ποιότητας προϊόντα, εντάσσοντας έτσι τη Septona ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες προσωπικής υγιεινής και περιποίησης παγκοσμίως.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article