Αποφασισμένη να χτυπήσει όλα τα μεγάλα τα μεγάλα projects που θα βγουν στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων τους επόμενους μήνες, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της IntrumHellas.
Το projectPhoenix περιλαμβάνει 58 χιλ. στεγαστικών δανείων, μεικτής λογιστικής αξίας 2 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους (67%) είναι καταγγελμένα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση. Η μέση απαίτηση ανά δανειολήπτη διαμορφώνεται στις 90 χιλ. ευρώ, ενώ η μέση εναπομένουσα διάρκεια του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε περίπου 20 έτη.
Σε ότι αφορά στην Εθνική Τράπεζα το σχέδιο της προβλέπει τιτλοποιήσεις 5 – 7 δισ. ευρώ κατά βάση στεγαστικών δανείων, χωρίς μετασχηματισμό του ομίλου ή πώληση εταιρείας διαχείρισης, όπως στους άλλους τρεις μεγάλους του κλάδου.
Στο πλαίσιο της συνολικής της στρατηγικής η διοίκηση της IntrumHellas προχωράει και στη σύσταση Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων στην οποία θα εισφερθούν τα ακίνητα των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων της, το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμάται στα 1,2 δισ. ευρώ.

Μεσιτικές υπηρεσίες 2103387094
6941400531 Γιάννης Καπάτσος και 6976736637 Φρέντζος Παναγιώτης











