Χούθι: Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή ο πρωθυπουργός της Υεμένης

0
203

Οι Χούθι της Υεμένης ανέφεραν σε μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους αντάρτες ότι ο πρωθυπουργός Άχμεντ αλ-Ραχάουι και αρκετοί υπουργοί σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Πέμπτη, σύμφωνα με το CNNi.

«Ο Ισραηλινός εχθρός στόχευσε τον πρωθυπουργό και αρκετούς υπουργούς», ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση που ελέγχεται από τους Χούθι.

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι ο στρατός είχε επιτεθεί κατά ηγετών των Χούθι, μέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από την ένοπλη οργάνωση που περιείχε έναν νέο τύπο πυρομαχικών διασποράς.

Ο Ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο των Χούθι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και 12 άλλων υπουργών, πιθανότατα σκοτώθηκε στις επιθέσεις της Πέμπτης στην Υεμένη, ανέφερε χθες το Channel 12, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Το ίδιο μέσο σημείωνε πως η εκτίμηση δεν ήταν οριστική και πως οι Αμυντικές Δυνάμεις του ισραήλ αξιολογούν τα αποτελέσματα της επίθεσης.

Επιβεβαίωση από το Ισραήλ

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Χούθι στην Υεμένη σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στην πρωτεύουσα Σαναά την περασμένη εβδομάδα.

Ο στρατός ανέφερε ότι αρκετοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Χούθι σκοτώθηκαν επίσης στις επιδρομές, μαζί με άλλα ανώτερα μέλη της πολιτικής ηγεσίας της ομάδας, ωστόσο, αναφέρει ότι η τύχη ορισμένων από τους στόχους δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Η επίθεση κατέστη δυνατή χάρη στην αξιοποίηση πληροφοριών και στην ολοκλήρωση της επιχείρησης που έλαβε χώρα μέσα σε λίγες ώρες», προσθέτει ο ισραηλινός στρατός.