Home ΚΟΣΜΟΣ Πότε θα αρθούν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους – Tα δύο μοντέλα...

Πότε θα αρθούν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους – Tα δύο μοντέλα για τη διασκέδαση

0

[ad_1]

Με σχεδόν 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς να έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και όλους τους πολίτες άνω των 18 να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, τη στιγμή που οι 25 και άνω έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όλα τα διαθέσιμα (ανάλογα με την ηλικία τους) εμβόλια, όπως είναι λογικό έχει ξεκινήσει στη χώρα μας η συζήτηση για αυτό που τις τελευταίες εβδομάδες αποκαλούμε «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Πρόκειται για χώρους ή δραστηριότητες που θα είναι ελεύθερα μόνο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είτε με τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer, της Moderna και τη AstraZeneca, είτε με τη μια δόση του εμβολίου Johnson & Johnson. Ήδη η επιτροπή των επιστημόνων της χώρας μας συζητά το πως θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, με άρση περιορισμών για εμβολιασμένους αλλά και πότε θα υπάρξει χαλάρωση κάποιων μέτρων για το σύνολο του πληθυσμού.

Η εν λόγω συζήτηση γίνεται τώρα, μιας εκτός από το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας το οποίο προχωράει, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για 5η συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα ήταν κάτω από 1.000. Μάλιστα, τα σημερινά 297 ήταν τα λιγότερα κρούσματα στην Ελλάδα από τα μέσα…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version