Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Νέα αναβολή στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη – Στις 26 Φεβρουαρίου η...

Νέα αναβολή στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη – Στις 26 Φεβρουαρίου η νέα δικάσιμος

0

Στη διακοπή της δίκης του Ιβάν Σαββίδη προχώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της εισβολής του όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, όταν ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, ως οφσάιντ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η δίκη, η οποία έχει ιστορικό με έξι αναβολών, διακόπη εκ νέου λόγω κωλύματος που αντιμετωπίζει ένα από τους συνηγόρους υπεράσπισης του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος δεδομένου ότι είναι καθηγητής στη Σχολή Δικαστών δε νομιμοποιείται να παρίσταται σε πλημμελήματα.

Ο Ιβάν Σαββίδης, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Λάμπρο Μαργαρίτη,  αλλά το δικαστήριο ζήτησε την εξαίρεσή του διότι έχει την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου και δεν μπορεί να παρίσταται με βάση Κώδικα Δικηγόρων.

Παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα (7/2). Η δίκη έχει αναβληθεί έξι φορές είτε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου είτε λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων ενώ, τον περασμένο Μάϊο, η δικάσιμος αποσύρθηκε επειδή ίσχυαν περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η δίκη ορίστηκε εκ νέου για τις 26 Φεβρουαρίου 2022.

Τελευταία φορά που αναβλήθηκε, τον Σεπτέμβριο, ήταν διότι το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρήσει με χρηματική ποινή τους αδικαιολογήτως απόντες μάρτυρες και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους ενόψει της σημερινής δικασίμου.

Σήμερα στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ενώ δεν προσήλθε και ο διαιτητής του επίδικου αγώνα, Γιώργος Κομίνης .

Μαζί με τον κ. Σαββίδη κατηγορούνται 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018.

Η (τότε) αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο που κατείχε νόμιμα.

Exit mobile version