Home ΚΟΣΜΟΣ Κιλιτσντάρογλου: Κορυφαία στο ξέπλυμα χρημάτων η Τουρκία – Συγγενείς του Ερντογάν έχουν...

Κιλιτσντάρογλου: Κορυφαία στο ξέπλυμα χρημάτων η Τουρκία – Συγγενείς του Ερντογάν έχουν ψεύτικες εταιρείες

0

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διαμαρτυρήθηκε για τη διαφθορά στη χώρα κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Η Τουρκία έχει γίνει μια κορυφαία χώρα ξεπλύματος χρημάτων στην Ευρώπη και είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε επιχείρηση στη χώρα χωρίς δωροδοκία, υποστήριξε, λέγοντας ότι “η Τουρκική Δημοκρατία δεν έχει δει ποτέ τέτοια ντροπή στην ιστορία της”.

Ο Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν ιδρύσει “ψεύτικες εταιρείες” για φοροδιαφυγή.

Ο αρχηγός του CHP αναφέρθηκε επίσης στον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι ο καταδικασμένος αρχηγός της μαφίας Σεντάτ Πέκερ έδινε 10.000 δολάρια το μήνα σε έναν πολιτικό, διερωτώμενος γιατί δεν ανακοινώθηκε το όνομά τους και δεν ελήφθησαν νομικά μέτρα.

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, καλώντας της να σταματήσει τις εκτελέσεις πολιτικών προσώπων: “όλοι γνωρίζουν τη στάση μας για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της επιρροής των διαφόρων πεποιθήσεων στην πολιτική. Σεβαστήκαμε και σεβόμαστε την (πολιτική) αλλαγή στην Αίγυπτο. Αλλά οι εκτελέσεις πολιτικών προσώπων δεν είναι σωστές”.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version