Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

0
110

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6) ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού “Περσεφόνη” μετά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών που διήρκησε πάνω από 14 ώρες.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών και η Δ’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους πως δεν εκτόξευσαν φωτοβολίδα ή βεγγαλικά και αποφάσισαν την προφυλάκιση τους.

Υπενθυμίζεται πως ο πλοίαρχος είχε καταθέσει πως ο ίδιος ήταν στην καμπίνα του όταν ξέσπασε η φωτιά και άρα υπεύθυνος το επίδικο διάστημα ήταν ο υποπλοίαρχος που τον αναπλήρωνε.

Και οι δύο, όπως και τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, αρνούνται πως ευθύνονται για την φωτιά που έκαψε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (21/6) 300 στρέμματα δασικής έκτασης στην Ύδρα.

Καθοριστικό ρόλο για την προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος, έπαιξαν οι δύο μαρτυρίες μελών πληρώματος παραπλέοντος σκάφους αναψυχής.

Σήμερα αναμένεται να προσκομιστεί η έκθεση συμπληρωματικής αυτοψίας που διέταξε η ανακρίτρια και διενήργησαν οι πυροσβέστες που χειρίζονται την υπόθεση.

Μετά τις απολογίες τους ελεύθερα αφέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Στους τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και στους επτά εγγύηση 10.000 ευρώ.

Κατά την έξοδο τους από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους.