Home LIFESTYLE Ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ελέγχεται ο Νίκος Κοκλώνης

Ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ελέγχεται ο Νίκος Κοκλώνης

0

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα και έχει κάνει απάτες σε βάρος του δημοσίου εμφανίζει τον γνωστό παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Μεταξύ των επτά ατόμων περιλαμβάνονται μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο Νίκος Κοκλώνης οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μονοπρόσωπη εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη με κεφάλαιο 4.000 ευρώ.

Τι απαντά ο τηλεοπτικός παραγωγός

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Νίκος Κοκλώνης απαντάει στα δημοσιεύματα ως εξής:

Παράλληλα, από το γραφείο Τύπου της εταιρείας παραγωγής Barking Well εκδόθηκε ανακοινωθέν σχετικά με την υπόθεση, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο που έφερε η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη:

Η ανάρτηση για την επιχορήγηση της Barking Well και η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Κοκλώνης επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Instagram, με την οποία αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία όλως τυχαίως εκδόθηκε με ημερομηνία Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που έγινε γνωστό το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, το οποίο και επιδόθηκε στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα.

Με την ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Ανάπτυξης και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αποποιούνται κάθε ευθύνη και κάθε εμπλοκή στην υπόθεση Νίκου Κοκλώνη, αναφέροντας πως ο τηλεοπτικός παραγωγός δεν έλαβε ποτέ την επιδότηση των 9,3 εκατ. ευρώ, που του είχε όμως εγκριθεί από το προαναφερόμενο υπουργείο. Η επιδότηση αυτή είχε μάλιστα δοθεί με το σκανδαλώδες ποσοστό 100% ως προς τις επιλέξιμες δαπάνες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ο Νίκος Κοκλώνης, έχει ως εξής:

Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν το Υπουργείο με την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη

23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2023

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09  ευρώ.  H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Κανονικά θα προβληθούν οι εκπομπές του Νίκου Κοκλώνη στον Alpha

Η προβολή των εκπομπών παραγωγής Barking Well στον Alpha αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά.

Ο σταθμός δεν σκοπεύει να αναβάλει κάποια εξ αυτών και έχει αποφασίσει να προβληθεί η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, αλλά και το μουσικό σόου του Σάββατου, «Just the two of us», με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη.

Exit mobile version