11.1 C
Kifissia
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Τρίτη ημέρα ισχυρής ανόδου στη Wall Street

Must read

Διατήρησε και σήμερα την ανοδική της ορμή η Wall Street με τον Nasdaq να ξεχωρίζει με άλμα 2,25% εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ που θα δουν το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας με τις Alphabet και Microsoft μετά το σημερινό κλείσιμο.

Η αγορά διεύρυνε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανάκαμψη της αντλώντας ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Την ίδια στιγμή, υποχώρησε κάπως η ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve στη μάχη που δίνει για να ελέγξει τον πληθωρισμό μετά από ένα δημοσίευμα της WSJ την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο η Fed εξετάζει να αφήσει το πόδι από το γκάζι στις αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο έτος.

Οι επενδυτές πάντως συνεχίζουν να περιμένουν η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει στην επόμενη συνεδρίαση της (1 και 2 Νοεμβρίου) άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, την τέταρτη διαδοχική τέτοια αύξηση φέτος.

Δείκτες – Στατιστικά  

Στο ταμπλό, ο Dow Jones κέρδισε 337,12 μονάδες ή 1,07% και σκαρφάλωσε στις 31.836,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 61,77 μονάδες ή 1,63% στις 3.859,11 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 246,50 μονάδες ή 2,25% και έκλεισε στις 11.199,12 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οι 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις τέσσερις με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Nike με κέρδη 3,71 δολ. ή σε ποσοστό 4,22% και κλείσιμο στα 91,72 δολ. και ακολούθησαν American Express με άνοδο 3,81% στα 147,02 δολ. και Boeing στα 146,65 δολ. με κέρδη 3,24%.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Travelers (-2,06%), η Amgen (-0,51%) και η UnitedHealth Group (-0,25%).

Την ίδια στιγμή, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις Coca-Cola, 3M και General Electric να ξεχωρίζουν σήμερα.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η 3M δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα της και έκοψε τις εκτιμήσεις της για το 2022 λόγω του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά της η General Electric ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου που έχασαν τις εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ετήσια άνοδος στις τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνεχίστηκε να επιβραδύνει στο τέλος του καλοκαιριού καθώς οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve έχουν εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης της S&P CoreLogic Case-Shiller για τις τιμές των κατοικιών σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατά 13% τον Αύγουστο από ένα χρόνο νωρίτερα μετά την άνοδο του Ιουλίου κατά 15,6%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράδυνση του δείκτη στην ιστορία της έρευνας.

Από τον προηγούμενο μήνα, ο εθνικός δείκτης υποχώρησε 1,1% τον Αύγουστο.

Ο αντίστοιχος δείκτης για 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ ενισχύθηκε 13,1% τον Αύγουστο, μετά την άνοδο του Ιουλίου κατά 16%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης για τις 20 πόλεις υποχώρησε 1,3% τον Αύγουστο, παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών τον Οκτώβριο, στο 102,5 από 107,8 τον Σεπτέμβριο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg που περίμεναν να διαμορφωθεί στο 105,9.

Ο δείκτης για τις προσδοκίες σε ορίζοντας έξι μηνών κατρακύλησε στο 78,1, ενώ ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες διολίσθησε στο 138,9, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article