Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

0
359

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,11% στις 39.127,21 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 0,11% στις 16.277 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,23% ή 37 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 5.211 μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Τζερόμ Πάουελ που τόνισε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει χρόνος μέχρι να αποφασίσει η Fed τη μείωση των επιτοκίων.

“Σχετικά με τον πληθωρισμό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν οι πρόσφατες μετρήσεις αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από ένα απλό χτύπημα”, είπε ο Πάουελ

Παρά το αρνητικό ξεκίνημα του τριμήνου ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι συνολικά λέγοντας ότι οι μετοχές θα ανακάμψουν μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους. Το πρώτο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν το καλύτερο για τον S&P 500 από το 2019.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρούς ρυθμούς προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ έδειξε η έκθεση της ADP για τον Μάρτιο, σε επίπεδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέλαβαν 184.000 εργαζόμενους τον περασμένο μήνα, επιταχύνοντας σημαντικά από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 155.000 νέων μισθολογίων του Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, επιβράδυνε ελαφρώς τον Μάρτιο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν δύο διαφορετικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,4 μονάδες τον Μάρτιο από 52,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο συρρίκνωση.

Την ίδια ώρα στα ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια.

Ο διοικητής της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε ότι βλέπει μια μείωση επιτοκίων φέτος.