Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο Rex Blocking και πώς θα μας επηρεάσει

0
92

[ad_1]

Του Γιώργου Λαμπίρη

Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο, Rex Blocking, θα κάνει τις προσεχείς ημέρες την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.

Όπως λέει στο news.gr o υποδιευθυντής της ΕΜΥ, μετεωορολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, το φαινόμενο επηρεάζει κατά κύριο λόγο τα Βόρεια Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα οι βροχές που θα εκδηλωθούν δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη έκταση και ένταση. “Πρόκειται για μία μορφή βαρομετρικού χαμηλού με προέλευση από την Ιταλία, το οποίο την Παρασκευή και το Σάββατο θα φέρει βροχές στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα”.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Κολυδά, η Αθήνα δεν θα επηρεαστεί παρά ελάχιστα κατά την εκδήλωση του φαινομένου. “Σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει στη χώρα μας η ξηρασία και η ανομβρία”.

Η ιδιομορφία του Rex Blocking σχετίζεται με την εκδήλωση ενός μικρού σε έκταση βαρομετρικού χαμηλού, ακριβώς πάνω από το βαρομετρικό υψηλό, όπως αυτό φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, διευκρινίζει ο Θοδωρής Κολυδάς.

“Το μικρό αυτό χαμηλό βρίσκεται πάνω από την Ουγγαρία και αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον και είναι ασυνήθιστο είναι η διάταξη των συστημάτων πάνω από την περιοχή μας. Υπό κανονικές συνθήκες τα συστήματα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το συγκεκριμένο βαρομετρικό…

[ad_2]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ