Τα Hamptons, το Millbrook, ο γάμος και η έπαυλη των νεονύμφων

0
343

Σε απόσταση μιάμισης ώρα από το Μανχάταν, στο Millbrook, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία αξίας 1,8 εκ. δολαρίων, ενώ άκρως εντυπωσιακό είναι και ένα διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του στο Μαϊάμι.

Το Millbrook είναι κοινότητα στην κομητεία Dutchess, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες. Το Millbrook βρίσκεται στην κοιλάδα Hudson, στην ανατολική πλευρά του ποταμού Hudson, 90 μίλια (140 χλμ.) βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης. Κατά την απογραφή του 2020, ο πληθυσμός του Millbrook ήταν 1.455 κάτοικοι. Συχνά αναφέρεται ως μια χαμηλών τόνων εκδοχή των Hamptons και είναι ένα από τα πιο εύπορα χωριά της Νέας Υόρκης.

Το Millbrook απέχει περίπου 140 χιλιόμετρα από το Μανχάταν. Βρίσκεται στην Κοιλάδα του Χάντσον, μέσα σε μία καταπράσινη περιοχή η οποία το Φθινόπωρο παίρνει εκείνο το κοκκινοπορτοκαλί χρώμα του Φθινοπώρου. Πρόκειται για μία μικρή κοινότητα η οποία με τον χρόνο έχει εξελιχθεί σε ένα νέο Hamptons, ένα πολύ κομψό και ακριβό μακρινό προάστιο της Νέας Υόρκης.  Με ένα χαμηλό προφίλ, χωρίς υπερβολές και κραυγαλέες νεοπλουτίστικες εκρήξεις το Millbrook κατέστη βαθμηδόν ένας χώρος όπου πολλές γνωστές gay προσωπικότητες που διαμένουν στην Νέα Υόρκη, βρίσκουν εκεί το καταφύγιο τους.

Στο Millbrook λοιπόν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Tyler McBeth, αγόρασαν την εξοχική τους έπαυλη. Eίναι λοιπόν ιδιοκτήτες μιας εξοχικής κατοικίας μέσα σε ένα εξαιρετικό ημιδασικό περιβάλλον όπου η μισή ιδιοκτησία χρησιμοποιείται από τον Στέφανο και τον Tyler ενώ η άλλη μισή ενοικιάζεται με 1.500 δολάρια την βραδιά. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η έπαυλη διαθέτει τα πάντα για να ευχαριστήσει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Η εξοχική έπαυλη του Στέφανου Κασσελάκη και του Tyler McBeth στο Millbrook

Η όλη έκταση στην οποία βρίσκεται η έπαυλη περιλαμβάνει και ιδιωτική λίμνη ενώ, όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακή πλατφόρμα, υπάρχει και μια λειτουργική φάρμα ζώων που προσφέρει φρέσκα προϊόντα για αγορά.

Πριν από μερικούς μήνες σε ανάρτησή του ο Tyler McBeth είχε γράψει ότι οι διαμένοντες θα έχουν στη διάθεσή τους προσωπικό επί 24ωρου βάσεως.

«Ο οικοδεσπότης θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής. Οι επισκέπτες θα υποστηρίζονται από το τοπικό προσωπικό για να εξασφαλίσουν μια απρόσκοπτη διαμονή» έγραφε ο Tyler.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Tyler McBeth παντρεύονται σήμερα Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου σε πολύ στενό κύκλο και με την παρουσία ενός και μοναδικού μάρτυρα. Το πραγματικό γαμήλιο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αργότερα σε κάποια παραμεθόρια περιοχή στην Ελλάδα όπως ήδη ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακούστηκε πως η τελετή του πολιτικού γάμου θα πραγματοποιηθεί κάπου στα Hamptons, στην περιοχή όπου βρίσκονται τα εξοχικά των πάμπλουτων κατοίκων της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσει. Τα Hamptons ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου έχουν μετατραπεί σε πολυτελές καταφύγιο της αμερικανικής αριστοκρατίας της Ανατολικής Ακτής. Στον Μεσοπόλεμο στα Hamptons προστέθηκαν και κάποιες «πινελιές» πολιτισμικού χαρακτήρα από καλλιτέχνες και συγγραφείς που είχαν αρχίσει να συρρέουν ως φιλοξενούμενοι κυρίως των πλουσίων κυριών από το Μανχάταν. Αργότερα και μετά τα 60ies  τα Hamptons όπως συμβαίνει πάντα,  γέμισαν από νεόπλουτους οι οποίοι εισήγαγαν και την κακογουστιά.

Εκεί έχει και το εξοχικό της η οικογένεια της Μαρί Σαντάλ, της συζύγου του Παύλου Γκλύκσμπουργκ ή καλύτερα Γκλούκσμπουργκ επί το σκανδιναυικότερον.  Ως γνωστόν ο πατέρας της Μαρί Σαντάλ αποκαλείται και «βασιλιάς των Duty Free shops».

Η πληροφορία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Tyler McBeth θα τελέσουν τους γάμους τους στο Hamptons και μάλιστα στο Southampton, το ακριβότερο κομμάτι  αυτής της περιοχής, ελέγχεται. Ενδεχομένως να προτιμηθεί το Millbrouk που είναι πιο διακριτικό και πιο φιλικό και όπου τέλος πάντων το ζευγάρι των νεονύμφων διαθέτει την θαυμάσια εξοχική κατοικία του.

Γαμήλια τελετή στα Hamptons

Τα Hamptons, το real estate και το…. Σινεμά

Το τετραγωνικό μέτρο στα Hamptons είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο και το κόστος ζωής σε αυτήν την ιδιαίτερη κοινότητα που ζει με τους δικούς της κανόνες και κώδικες είναι από τις πιο ακριβές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα Hamptons χρησιμοποιήθηκαν ως φυσικό σκηνικό για μια σειρά από πολύ γνωστές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου αφού το να ζεις εκεί είναι κάτι μεταξύ μιας χαμένης πια παλαιάς αμερικανικής αριστοκρατίας, της πάλαι ποτέ κραταιάς ανατολικής ακτής και από την άλλη πλευρά του αμερικανικού νεοπλουτισμού που πλέον κυριαρχεί και ως τρόπος ζωής τις τελευταίες δεκαετίες.

Θα θυμάστε βέβαια την ταινία Annie Hall η οποία προβλήθηκε πριν από περίπου 45 χρόνια, τον Απρίλιο του 1977. Ήταν μια ταινία που κέρδισε τέσσερα Όσκαρ και ανέβασε την Diane Keaton στα ουράνια. Στην ταινία, πέρα από το πασίγνωστο διαμέρισμα της πρωταγωνίστριας στην Νέα Υόρκη εμφανίζεται και το εξοχικό της στα Hamptons. Πρόκειται για μια περιοχή που ο Woody Allen πάντα την είχε στην καρδιά του όχι αναγκαστικά για να μένει αλλά κυρίως για να την σαρκάζει και να την ειρωνεύεται.

Η Annie Hall και ο Woody Allen στην ταινία Annie Hall

Αν το 1978 αυτή η εξοχική κατοικία κόστιζε περίπου 50.000 δολάρια, το 2013 κόστιζε ήδη 320 χιλιάδες δολάρια και τώρα 10 χρόνια μετά ένας Θεός ξέρει πόσα χρήματα χρειάζονται δεδομένου ότι ο ρυθμός αύξησης της τιμής του τετραγωνικού μέτρου στα Hamptons φτάνει και ξεπερνά ανάλογα με τι γειτονιές και τα 627% σε μια ομαλή εικοσαετία. Η τελευταία εικοσαετία ως γνωστών δεν ήταν καθόλου ομαλή.

Ένα άλλο παράδειγμα. Μια κατοικία στο Hampton, ενός πολύ γνωστού ιδιοκτήτη ΜΜΕ που κόστιζε το 1979 220.000 δολάρια και ανακαινίστηκε πλήρως με κόστος 600.000 δολάρια ,τώρα το 2023 εκτιμάται ότι κοστίζει 18 εκατομμύρια δολάρια. Με λίγα λόγια τα Hamptons δεν είναι παίξε γέλασε όπως άλλωστε και το Millbrouk.