Τα 11 σημεία της δικογραφίας που έστειλαν στη φυλακή τους Κροάτες χούλιγκαν

0
460

Σε «καλά παιδιά» μεταμορφώθηκαν μπροστά στους τρεις ανακριτές οι Κροάτες κατηγορούμενοι που προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για να κάνουν επεισόδια. Επιμένουν ότι δεν ήταν αυτοί που μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον Μιχάλη Κατσούρη.

Οι περισσότεροι ισχυρίστηκαν, όπως είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα» από τις πρώτες ημέρες των συλλήψεων, ότι σκοπός τους ήταν να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού -Μαρσέιγ και επί τη ευκαιρία του ταξιδιού τους βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την προπόνηση της αγαπημένης τους ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι περισσότεροι δεν είχαν καν έγγραφα μαζί τους ενώ δήλωναν ακόμα και συντηρητές θερμοσίφωνων χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν.

Τα 11 σημεία που οδήγησαν στις προφυλακίσεις – Γιατί απουσιάζει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας 

Στο σκεπτικό των ανακριτών για την προφυλάκιση των Κροατών κατηγορούμενων στηρίζεται σε 11 σημεία από τα οποία όμως λείπει όπως έχουν αποκαλύψει και οι δικηγόροι της οικογένειας του Μιχάλη Κατσούρη η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Σε αντίθεση με την υπόθεση του Άλκη Καμπανού όπου και πάλι δεν είχε ταυτοποιηθεί από την έρευνα ποιος τον είχε δολοφονήσει αλλά οι ανακριτικές αρχές απέδωσαν την κατηγορία και στους 12 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας οι αρχές βρίσκονται σε αναμονή για την ταυτοποίηση του δράστη προκειμένου και να αποδώσουν την κατηγορία ενώ δεν αποκλείεται να αποδοθεί και σε άλλα άτομα κατηγορία για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

1ο σημείο

Συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα (εγκληματική οργάνωση) και στη συνέχεια εντάχθηκαν ως μέλη της επιδιώκοντας στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης την κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή από κοινού διάπραξη των κακουργημάτων, της διακεκριμένης περίπτωσης έκρηξης με πρόθεση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο αθλητικής εγκατάστασης πριν την έναρξη αθλητικής εκδήλωσης από κοινού από δράστες που κατείχαν και χρησιμοποίησαν αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και γενικά εύφλεκτες ύλες, όπλα ή κάθε άλλου είδους μέσο ικανό να πρόσφορο να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

Από τη βαρύτητα της πράξης προκύπτει αντικοινωνικότητα αυτών και σταθερή ροπή τους στη διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον.

2ο σημείο

Στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 7.08.2023 και τις πρωινές ώρες της 8.08.2023 προκάλεσαν με πρόθεση έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατέχοντας και χρησιμοποιώντας αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Ειδικότερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο «OPAP Arena Αγιά Σοφιά» με αφορμή τον προγραμματισμένο για τις 8.08.2023 αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και της DINAMOZAGREB προκάλεσαν με πρόθεση έκρηξη, χρησιμοποιώντας φωτοβολίδες, κροτίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς  από την οποία έκρηξη προέκυψε κίνδυνος  για άνθρωπο και δη για τους ανθρώπους που βρίσκονταν και κινούνταν στην περιοχή ενώ κατείχαν και χρησιμοποιούσαν και ρόπαλα και μαχαίρια.

3ο σημείο 

Προμηθεύτηκαν και κατείχαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. Ορμώμενοι από οπαδικά κίνητρα ενέργησαν με ιδιαίτερη ένταση και σκληρότητα υπό περιστάσεις που δημιούργησαν αυξημένη επικινδυνότητα για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα προσώπων.

4ο σημείο 

Με πρόθεση βιαιοπράγησαν κατά άλλων κατά συρροή καθώς επιτέθηκαν με καδρόνια, μαχαίρια ρόπαλα και εύφλεκτα υλικά σε βάρος των οπαδών της ομάδας ΑΕΚ, αστυνομικών καθώς και σε βάρος ατόμων που έτυχε εκείνη την ώρα να είναι κοντά τους ενώ κατείχαν και χρησιμοποίησαν εκτός από εύφλεκτες ύλες, ρόπαλα, πέτρες, σουγιάδες, μαχαίρια, ξύλινες τάβλες και κοντάρια.

5ο σημείο

Προξένησαν σε άλλα άτομα σωματικές βλάβες  με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής ή βαριά σωματική βλάβη.

6ο σημείο

Συμμετείχαν σε συγκεντρωμένο πλήθος που με ενωμένες δυνάμεις διέπρατταν  βιαιοπραγίες  εναντίον προσώπων  ή πραγμάτων. Ειδικότερα διέπραξαν βιαιοπραγίες εναντίον 3 Ελλήνων και άλλων αγνώστων ατόμων καθώς επίσης εναντίον πραγμάτων καθώς προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα  όπου περνούσαν.

7ο σημείο

Έβλαψαν ξένα υλικά κινητά πράγματα και κατείχαν βεγγαλικά, καπνογόνα, κροτίδες και γενικά εύφλεκτες ύλες. Συγκεκριμένα σπάσανε βιτρίνες καταστημάτων και προκαλέσατε φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα.

8ο σημείο

Έφεραν παράνομα όπλα:

Έναν αναδιπλούμενο σουγιά χρώματος μαύρο, συνολικού μήκους 20 cm και μήκος λάμας 9 cm, έναν αναδιπλούμενο σουγιά χρώματος μαύρο, συνολικού μήκους 17 cm και μήκος λάμας 8 cm, ένα κομμάτι ξύλου μήκους 52 cm στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 cm, μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και Πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 cm, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 118 cm, μία ενεργοποιημένη φωτοβολίδα με την ένδειξη «Νέο βεγγαλικό χειρός», δύο ξύλινα καδρόνια συνολικού μήκους 86 εκατοστά, ένα ξύλινο καδρόνι συνολικού μήκους 96 εκατοστά, ένα κομμάτι ξύλου συνολικού μήκους 45 εκατοστών, μία σωλήνα σιδερένια συνολικού μήκους 180 εκατοστών, τέσσερις πυροδοτημένες φωτοβολίδες, κίτρινου κυρίως χρώματος, μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου και ασημί χρώματος, μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου κυρίως χρώματος, μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου κυρίως χρώματος, με ένδειξη, «POSEIDON», μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα, κίτρινου χρώματος, με ένδειξη, «PARA RED ROCKET ΜΚ8Α», μία πέτρας, ένα ξύλινο καδρόνι, ένα ξύλινο κοντάρι, ένα πλαστικό μπουκάλι με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας και την ένδειξη «BOOST», περιέχον άγνωστη ουσία πορτοκαλί χρώματος, ένα τμήμα ξύλινου κονταριού, ένα ξύλινο καδρόνι, ένα ξύλινο κοντάρι, μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα λευκού χρώματος, ένα ξύλινο κοντάρι, μία πυροδοτημένη φωτοβολίδα, με την ένδειξη «TORCH VERDE-GREEN», ένα σπασμένο μπουκάλι γυάλινο στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε υφασμάτινο πανί με διάφανη κολλητική ταινία ποτισμένο σε εύφλεκτο υγρό, ενώ  απαγορεύεται.

9ο σημείο

Έκαναν χρήση όλων των παραπάνω όπλων.

10ο σημείο

Κατείχαν μεγάλη ποσότητα εμπρηστικών υλών.

11ο σημείο

Περιμετρικά του ρέματος Ποδονίφτη προξένησαν πυρκαγιά.