Τα πρακτικά της Fed έφεραν τη χειρότερη μέρα για τον Dow τον Μάιο

0
147

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία του πληθωρισμού και εξέφρασαν αμφιβολίες για τις επόμενες κινήσεις ως προς τα επιτόκια.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,51% ή 201 μονάδες στις 39.671 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,18% ή 31 μονάδες στις 5.307 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,27% ή 14 μονάδες στις 5.307 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ανησυχία από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για τη μείωση επιτοκίων.

“Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι ενώ ο πληθωρισμός είχε υποχωρήσει τον περασμένο χρόνο, τους τελευταίους μήνες υπήρξε έλλειψη περαιτέρω προόδου προς τον στόχο του 2% της Επιτροπής”, σημειώνουν. “Τα πρόσφατα μηνιαία στοιχεία έδειξαν σημαντικές αυξήσεις στον πληθωρισμό των τιμών τόσο των αγαθών όσο και των υπηρεσιών” προσθέτει.

Σήμερα επενδυτές και αναλυτές κινήθηκαν στο ρυθμό της Nvidia αναμένοντας με τεράστιο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα τριμήνου με τους ειδικούς αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο από τον κατασκευαστή chip. Οι αναλυτές της LSEG αναμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα θα έχουν αυξηθεί σε ετήσια βάση 400% και 240% αντίστοιχα. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας αποτελούν πλέον ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο ημερολόγιο της Wall. Αυτή την ώρα η Nvidia χάνει 0,53%. Σημειώνεται ότι το μέσα στο 2024 η μετοχή έχει κάνει ράλι 90,9%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Target έχασε 8,03%% καθώς η εταιρεία κατέγραψε πτώση ετήσιων πωλήσεων και κέρδη κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν κουρασμένοι από τις υψηλές τιμές που επέφερε ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με την απόκτηση λιγότερων αγαθών εξαιτίας της αισθητής μείωσης της αγοραστικής της δύναμης.