• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
Polis 24
  • 27 Ιανουαρίου, 2021
Polis 24

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
      • Μαρούσι
        • Διόνυσος
          • Λυκόβρυση – Πεύκη
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
    • Ζωοφιλία
    • Ταξίδι
    • Συνταγές
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Follow
    • Facebook
    • Youtube
Home
Lifestyle

Σύψας για lockdown: Περιοριστικά μέτρα μέχρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας με εμβολιασμό του πληθυσμού

12 Δεκεμβρίου, 2020 Featured, Lifestyle comments

Σύψας για lockdown: Περιοριστικά μέτρα μέχρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας με εμβολιασμό του πληθυσμού

“Όταν ξεκινήσαμε το lockdown υπήρξε μια τεράστια διασπορά του κορονοϊού, η οποία δεν υπήρχε στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο. Τότε μπήκαμε στα σπίτια μας χωρίς τον ιό, τώρα μπήκαμε στα σπίτια μας μαζί με τον ιό, ώστε υπάρχει διασπορά μέσα στα σπίτια ενδοοικογενειακή διασπορά γι’αυτό και βλέπετε ότι δεν πέφτουν εύκολα τα κρούσματα” δήλωσε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, υπεύθυνος Μονάδας Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας και πρόεδρος στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝΑ «Λαϊκό» και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Ένα δεύτερο γεγονός είναι ότι το Lockdown δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρό, όσο ήταν τον Μάρτιο και αυτό γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει βαρεθεί να ακούει όλους αυτούς τους μήνες τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να ζει. Επομένως ένα πολύ σκληρό Lockdown μπορεί να έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα” πρόσθεσε.

“Αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο θα έχουμε ευρεία διασπορά του κορονοϊού. Μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα τρέξει ο κόσμος στους δρόμους, στην Ερμού θα γίνει ο μεγάλος συνωστισμός και θα έχουμε υπερμετάδοση. Αυτό θα σήμαινε ότι δύο εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα θα βλέπαμε τα αποτελέσματα της υπερμετάδοσης, όπως τα είδαμε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από ανάλογα γεγονότα. Φανταστείτε να σκάσει μια τέτοια υγειονομική βόμβα στο Λεκανοπέδιο με 4,5 εκατ. κατοίκους, δείτε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους 800 χιλιάδες κατοίκους. Επομένως βάζουμε έναν τεράστιο κίνδυνο και ο λόγος είναι ότι θα ξεκινήσουμε μια τέτοια υπερμετάδοση χωρίς ΜΕΘ ουσιαστικά” σημείωσε.

“Όχι με αυστηρό lockdown αλλά με κάποια περιοριστικά μέτρα μέχρι να έχουμε ικανοποιητικό αριθμό του πληθυσμού εμβολιασμένο. Θα υπάρχουν κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα μέχρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας” κατάληξε.

  • Tags
  • ΣΥΨΑΣ LOCKDOWN
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest
Next article Ψώνια μόνο με ραντεβού στις γιορτές – Τι θα ανοίξει, τι θα ισχύσει με το click away και οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου
Previous article ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Facebook Comments

Veni, vidi, scripsi

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Αχ ο έρωτας. Απόψε 14/02 στη Glerie Δημιουργών στην Κηφισιά

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

BILLIE SUPERNATURAL LIVE AT TEMPLE ATHENS 13 FEB

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όλη η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κορονοϊού

Αυξάνονται καθημερινά τα σχολεία που αναγκάζονται... Ιαν 26th, 2021

Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων και μετάλλαξης κορονοϊού στην Ελλάδα

Την αποκάλυψη ότι υπάρχουν ενδείξεις για κρούσματα... Ιαν 26th, 2021

ΣΟΚ σε γηροκομείο στο Μαρούσι – πολλά κρούσματα κορονοϊού

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο του Αμαρουσίου- Οι... Ιαν 25th, 2021

About us…

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • LIFESTYLE
  • ΕΞΟΔΟΣ
  • ΑΓΟΡΑ
  • Back to top
© Polis 24 2016. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα πάντα για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη