Συνελήφθη γνωστός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη διακίνηση μεταναστών

0
126
Συνελήφθη γνωστός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Ένας 46χρονος αστυνομικός, γνωστός συνδικαλιστής του Σώματος, συνελήφθη την Πέμπτη, έπειτα από καταγγελία, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Ο αστυνομικός Μ. Φ. , ο οποίος υπηρετούσε στο αεροδρόμιο, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στους κόλπους των συναδέλφων του, καθώς για χρόνια ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πριν από μερικά χρόνια είχε απομακρυνθεί, για υπηρεσιακούς λόγους, από τη θέση του στο αεροδρόμιο. Πληροφορίες της εποχής έλεγαν ότι υπήρχαν φήμες για παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ποτέ όμως να επιβεβαιωθεί κάτι.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:
«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την έξοδο μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας.
Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ο αστυνομικός συνελήφθη, αφού πρωινές ώρες χθες (1 Ιουνίου 2023) προέβη σε ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η αεροπορική έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενήλικου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και συνοδευόμενης από αυτόν ανήλικης), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-2 πλαστά διαβατήρια,
-84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ,
-3κινητά τηλέφωνα,
φορητός υπολογιστής (laptop),
-2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass),
βιβλιάριο καταθέσεων, ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και
καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και τριών ακόμη ατόμων αφορά στα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».