Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για εκδικητική πορνογραφία

0
103

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για εκδικητική πορνογραφία προέβη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας. Ωστόσο η υπόθεση έχει πολλά παρακλάδια τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Ζούγκλα».

Συγκεκριμένα, ενώ κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα δύο εφημερίδων το Σαββατοκύριακο που είχαν ως στόχο να αποδομήσουν και να εκθέσουν ελληνίδα αστυνομικό, αποδείχθηκε τελικά από τις εξελίξεις πως ο συλληφθείς αξιωματικός βρισκόταν πίσω από όλη αυτή την ιστορία προσπαθώντας να την εκδικηθεί μετά τον χωρισμό τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή αναφέρει τα εξής:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 35χρονου, Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για εκδικητική πορνογραφία.

Προηγήθηκε ενδελεχής διερεύνηση καταγγελίας, σχετικά με διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), στο οποίο απεικονίζεται η γενετήσια ζωή γυναίκας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του ανωτέρω Αξιωματικού στην υπόθεση, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό και ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος του Αξιωματικού για την εν λόγω υπόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή».

Τι πραγματικά συνέβη στη Σχολή Αξιωματικών

Ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. που συνελήφθη με την κατηγορία της εκδικητικής πορνογραφίας, ήταν εκπαιδευτής στη Σχολή Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα και είχε σχέση με μια δόκιμο αξιωματικό. Λίγο καιρό μετά χώρισαν οπότε ο 35χρονος ξεκίνησε να την παρενοχλεί και να την εκβιάζει οπότε η γυναίκα του έκανε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση.

Μετά από αυτή την μήνυση, τον έδιωξαν από την Σχολή, πέρασε ΕΔΕ και του επιβλήθηκε στέρηση βαθμού, ενώ τον μετέθεσαν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Ωστόσο ο 35χρονος αξιωματικός συνέχισε να διακινεί βίντεο και φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές με την δόκιμο αστυνομικό, κατηγορώντας τηv κατ’ αυτό τον τρόπο ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις και με άλλους αστυνομικούς από τη Σχολή.

Πριν από λίγες μέρες η γυναίκα, του έκανε νέα μήνυση αυτή τη φορά για εκδικητική πορνογραφία, οπότε αφού προηγήθηκε ενδελεχής διερεύνηση της καταγγελίας της από την ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με διακίνηση των βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται οι προσωπικές τους σεξουαλικές στιγμές, πραγματοποιήθηκε χθες η σύλληψη του 35χρονου αξιωματικού, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα fake δημοσιεύματα

Σε μερίδα του Τύπου και συγκεκριμένα σε δύο εφημερίδες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, η συγκεκριμένη δόκιμη αξιωματικός παρουσιάζεται ως εξώλης και προώλης, με συγκεκριμένες αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ενώ γίνεται λόγος και για βίντεο από σεξουαλικές στιγμές με άλλους συναδέλφους της.

Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από τα μηνύματα και τα βίντεο που διακινούσε ο συλληφθείς αστυνομικός, για τα οποία και μηνύθηκε από την δόκιμη για εκδικητική πορνογραφία, με συνέπεια να ακολουθήσει η σύλληψή του.