Στο νοσοκομείο παραμένει ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα στο σχολείο του στην Κηφισιά

0
292

Στο νοσοκομείο παραμένει ο 9χρονος μαθητής που τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε από πόρτα που κατέρρευσε στο σχολείο του στην Κηφισιά. Δύο 24ώρα μετά τον τραυματισμό του, το παιδί, δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Στο LIVE NEWS η οικογένεια των τριών εργολάβων που ανέλαβαν να βάλουν την καινούρια πόρτα στο σχολείο λένε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων είναι η υγεία του ανήλικου αγοριού.

Ειδικός πραγματογνώμονας που έχει οριστεί θα εξετάσει τι ακριβώς συνέβη και η σιδερένια πόρτα των 150 κιλών καταπλάκωσε ένα παιδάκι 9 ετών.

«Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στην παρούσα φάση. Οι εντολείς μου δεν έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του κατηγορουμένου», ανέφερε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Διαψεύδει το σχολείο τους ισχυρισμούς των εργολάβων

Η πλευρά των εργολάβων ισχυρίζεται ότι η κατασκευή δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως και ότι δόθηκαν τα κλειδιά στους υπεύθυνους του δημοτικού σχολείου, ωστόσο όπως λένε, είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γιατί έπρεπε να γίνει σκυροδέτηση.

«Δεν έχω στην παρούσα φάση πρόσβαση στην δικογραφία, δεν έχω επαρκή ενημέρωση, δεν είμαι σε θέση να τοποθετηθώ σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου. Ό,τι αφορά τώρα τις αιτίες του ατυχήματος και οι ίδιοι απορούν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Το σχολείο διαψεύδει τους ισχυρισμούς των εργολάβων. Λένε ότι στο σημείο δεν είχε μπει καμία κορδέλα και δεν ενημέρωσε κανείς για την επικινδυνότητα.

«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής, τελείωσαν οι διεργασίες, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και για αυτό η πόρτα χρησιμοποιήθηκε, γιατί αν τους έλεγαν όχι, υπήρχαν και άλλες δύο πόρτες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», είπε ο Δημήτρης Πολυχρονίδης, πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου

Οι τρεις εργολάβοι μετά το αυτόφωρο αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με τον δικηγόρο τους επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για να δουν τον 9χρονο μαθητή και να μιλήσουν με τους γονείς του.

«Το μέγιστο είναι σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου η υγεία του ανήλικου μαθητή. Αυτό προέχει. Προσπαθούν να βοηθήσουν, να συνδράμουν, όχι μόνο οικονομικά, για την γρήγορη ανάρρωση του ανήλικου μαθητή. Έχουν επισκεφτεί το νοσοκομείο, θα είναι δίπλα του. Θα τον ξανά επισκεφτούν, ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Η έρευνα συνεχίζεται ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν ένα 9χρονο παιδάκι στο νοσοκομείο.

«Υπάρχουν μάρτυρες ότι έχουν πει να μην γίνει χρήση της πόρτας»

O δικηγόρος του εργολάβου και των άλλων κατηγορουμένων, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, μίλησε στην εκπομπή του Mega για την υπόθεση.

«Η θέση τους είναι πως δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που έχουν πει να μην γίνει χρήση της πόρτας. Κλειδώθηκε η πόρτα και δόθηκε εντολή στους υπευθύνους να μην χρησιμοποιηθεί. Υπήρχαν προστατευτικές κορδέλες και εντολή να μην γίνει χρήση της πόρτας. Ο εργολάβος είναι πιστοποιημένος. Αν υπήρχαν ευθύνες των εργολάβων ο εισαγγελέας θα έστελνε απευθείας την εκδίκαση της υποθέσεως. Ο εργολάβος είναι επαγγελματίας 40 χρόνια» τόνισε.