9.8 C
Kifissia
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Στα υψηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street

Must read

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από εναλλαγές προσήμου, με θετικούς πρωταγωνιστές τον κλάδο της τεχνολογίας και την ενέργεια που βοήθησαν να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μετά την προειδοποίηση της Target Corp. για την πορεία της κερδοφορίας της τους επόμενους μήνες η οποία επιβάρυνε συνολικά τις μετοχές του κλάδου της λιανικής.

Ώθηση στην αγορά έδωσε και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων μετά το χθεσινό τους ράλι. Η απόδοση στο 10ετές διολισθαίνει σήμερα στο 2,98% μετά το χθεσινό άλμα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαΐου, στο 3,064%.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, αν και βρέθηκαν μετά το ανοδικό ξεκίνημα να χάνουν το σύνολο των κερδών τους, κατάφεραν τελικά να κλείσουν στα υψηλά της ημέρας, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Στο ταμπλό η Target Corp. κατρακύλησε 2,3% μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας λιανικής ότι αναθεωρεί καθοδικά για δεύτερη φορά τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.

Ειδικότερα, η Target Corp περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο τριμήνου που είχε δώσει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ προειδοποίησε ότι θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερες εκπτώσεις και να μειώσει το στοκάρισμα προϊόντων, καθώς ο πληθωρισμός μειώνει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η εταιρεία λιανικής τόνισε ότι θα μειώσει τις τιμές στο β’ τρίμηνο, θα ακυρώσει παραγγελίες για να βελτιστοποιήσει το απόθεμα, θα επισπεύσει τμήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και θα δώσει προτεραιότητα σε κατηγορίες όπως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι.

Στον αντίποδα, άλμα 9,5% σημείωσε ο τίτλος της Kohl μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Franchise Group βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας πολυκαταστημάτων έναντι περίπου 8 δισ. δολ.

Δείκτες – Στατιστικά  

Στο ταμπλό, ο Dow Jones πρόσθεσε 264,36 μονάδες ή 0,80% και έκλεισε στις 33.180,14 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 39,25 μονάδες ή 0,95% στις 4.160,68 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 113,86 μονάδες ή 0,94% στις 12.175,21 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Salesforce με κέρδη 4,28 δολ. ή σε ποσοστό 2,34% στα 187,15 δολ. και ακολούθησαν Chevron στα 180,20 δολ. με άνοδο 1,91% και η Apple με κέρδη 1,76% στα 148,71 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Walmart (-1,20%), η Walgreens Boots Alliance (-0,90%) και η Home Depot (-0,70%).

Χωρίς σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για την πορεία του πληθωρισμού τον Μάιο.

Η μέτρηση του πληθωρισμού για τον Μάιο θα βοηθήσει τους επενδυτές να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την ανάγκη μεγαλύτερων αυξήσεων των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προκειμένου να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Federal Reserve είναι υποχρεωμένα να απέχουν από δημόσιες τοποθετήσεις ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στις 14 και 15 Ιουνίου, εντείνοντας την αβεβαιότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων της τον Ιούλιο, δρομολογώντας τη σύσφιξη της πολιτικής της. Νωρίτερα, σήμερα η Reserve Bank of Australia αιφνιδίασε τις αγορές αυξάνοντας τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της τα τελευταία 22 χρόνια.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article