Σπείρα απατεώνων «χτυπά» στα βόρεια προάστια – Άρπαξαν από ηλικιωμένη ποσό-μαμούθ

0
370

Σπείρα απατεώνων που δρα στα βόρεια προάστια κάνει το ένα μετά το άλλο “χτύπημα” προκαλώντας “πονοκέφαλο” στις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης οι άγνωστοι εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και της πήραν πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ! Οι τρεις απατεώνες κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να τρυπώσουν στο διαμέρισμα της 85χρονης στον δεύτερο όροφο και να της αποσπάσουν την προσοχή.

Στη συνέχεια, είτε λόγω πληροφόρησης είτε λόγω τύχης, βρήκαν το ποσό-μαμούθ και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι. Όμως φαίνεται ότι δρουν με συγκεκριμένο τρόπο και σχέδιο. Σε άλλη περίπτωση, και πάλι στην περιοχή των Βριλησσίων, χτύπησαν αργά τη νύχτα τα κουδούνια πολυκατοικίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ελέγξουν ποιοι από τους ενοίκους δεν έχουν φύγει για διακοπές.

Μάλιστα όταν ένοικος της πολυκατοικίας απάντησε στο θυροτηλέφωνο της είπαν ότι “πρόκειται για λάθος”. Λίγες ώρες αργότερα όμως κατάφεραν να διαρρήξουν ένα ισόγειο διαμέρισμα από το οποίο οι ένοικοι έλειπαν και να πάρουν ότι πολύτιμο βρήκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τα μέλη της ίδιας σπείρας που έχουν στοχοποιήσει την περιοχή και πραγματοποιεί τα “χτυπήματά” της. Επίσης στο “μικροσκόπιο” έχουν μπει και άλλες κλοπές που έχουν γίνει με την μέθοδο της απασχόλησης καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά από μέλη συμμοριών.