Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΚ σε γηροκομείο στο Μαρούσι – πολλά κρούσματα κορονοϊού

ΣΟΚ σε γηροκομείο στο Μαρούσι – πολλά κρούσματα κορονοϊού

0
ΣΟΚ σε γηροκομείο στο Μαρούσι – πολλά κρούσματα κορονοϊού

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο του Αμαρουσίου- Οι ηλικιωμένοι είχαν εμβολιαστεί, αλλά φαίνεται δεν είχαν προλάβει να αναπτύξουν ανοσία.

Γηροκομείο Θαλερός

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στο Μαρούσι, το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 40 άνθρωποι, εκ των οποίων επτά είναι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία 14 ηλικιωμένοι, ενώ θα μεταφερθούν ακόμη εννέα που κρίνεται αναγκαίο να νοσηλευτούν.

Πριν από 10 μέρες είχαν όλοι εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Από ό,τι φαίνεται όμως, οι τρόφιμοι του Γηροκομείου εκτέθηκαν στον ιό, προτού αναπτύξουν αντισώματα.

Εχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία 14 ηλικιωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Πρόκειται για το γηροκομείο “ΘΑΛΕΡΟΣ”, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 80 τρόφιμους, όλοι είναι μεγάλης ηλικίας.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πως “τρύπωσε” ο κορονοϊός στο γηροκομείο, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τηρούνταν ολα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σε αντίστοιχο πειστατικό σε γηροκομείο στον Βόλο χτες Κυριακή, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορονοϊού στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα.

Επί συνόλου 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 28 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος. Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών διακομίστηκαν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

(Πηγή: toc.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ