10.5 C
Kifissia
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Σκάνδαλο Novartis: Μίζες, ξέπλυμα και περίεργοι θάνατοι σε «τροχαία»

Must read

Ενώ οι  εισαγγελείς διαφφοράς συνεχίζουν τις έρευνες για το σκάνδαλο Novartis αξιοποιώντας και το οπτικοακουστικό υλικό που έχει συγκεντρώσει το FBI, καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσα από μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς.  Μία ακόμη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων αναμένεται για τους αποδέκτες  “μαύρου χρήματος” της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας και για τις διαδρομές που ακολουθούσε ώσπου να “καθαρίσει” ή να αποκρυβεί  με ασφάλεια σε  φορολογικούς παραδείσους.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν υποθέσεις “περίεργων” τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία έχασαν τη ζωή τους άτομα  που φέρονται ως εμπλεκόμενα στη διακίνηση  και στο ξέπλυμα  τεράστιων ποσών που διοχετεύονταν από τη Novartis  σε πολιτικά πρόσωπα και σε υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς.

Στο κάδρο μπαίνουν οι υποθέσεις του  εκδότη Π. Μαυρίκου, που είχε καεί μέσα στην Porsche Cayenne του στην Αττική Οδό και του Γ.Χατζηδάκη, ο οποίος ήταν οδηγός του Γενικού Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και έχασε τη ζωή του σε ανάλογο “περίεργο” ατύχημα, όταν ανεφλέγη αιφνιδίως η πανάκριβη BMW μοτοσυκλέτα του.

Ερωτήματα προς διερεύνηση ανακύπτουν επίσης με τον ξαφνικό θάνατο του Μιχάλη Πιτσιλίδη, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του  τότε υπουργού Υγείας  Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ ως εκδότης περιοδικών και ιστοσελίδων φέρεται να  είχε δημιουργήσει κανάλια ξεπλύματος μιζών της Novartis.

“Λάδι στη φωτιά” του σκανδάλου ρίχνει η επιστολή ενός προστατευόμενου μάρτυρα, που δημοσιεύεται σήμερα στο “Έθνος” και αφορά προσωπικές μαρτυρίες για  τις πρακτικές της Novartis και τη  διοχέτευση μαύρου χρήματος σε πολιτικούς.

Με αφορμή την επιστολή,  το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι

«Κάθε μέρα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα, σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσα από μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς. Η επιστολή ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων  είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική. 

Όσοι λοιπόν βιάζονται να θάψουν το σκάνδαλο, να απαξιώσουν τα στοιχεία, να μιλήσουν για ψευδομαρτυρίες και κουκουλοφόρους αναφερόμενοι σε μάρτυρες που το FBI έκρινε αξιόπιστους, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί εκτίθενται».

Καταλήγοντας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία και οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν αυστηρά».

Σημειώνεται πως στο σημερινό του φύλλο το Έθνος δημοσιεύει μακροσκελέστατη επιστολή του πληροφοριοδότη Β’ στην οποία το πρώην στέλεχος της Novartis εξηγεί πώς οδηγήθηκε στη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές.

Μεταξύ άλλων, το πρώην στέλεχος της εταιρείας στην Ελλάδα, αναφέρει στην 8σέλιδη επιστολή του:

– Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές.

– Έτσι, μέσα σ΄ αυτό, το νέο μνημονιακό περιβάλλον, ο μόνος δρόμος διατήρησης της κυριαρχίας της εταιρείας περνούσε μέσα από την αύξηση των χορηγιών στα ΜΜΕ και της μίζας στο πολιτικό σύστημα.Επιθετική πολιτική ήταν ο εύσχημος τίτλος…

– Αυτός λοιπόν, ο Φρουζής, βραβεύθηκε το 2013 ως manager της χρονιάς. Πιο εύστοχο θα ήταν manager της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ιατρικής και πολιτικής.

– Είδα και τους πολιτικούς που τα παίρνανε. Και τους δημοσιογράφους που τα τσέπωναν χοντρά. Αυτοί όμως ήταν ίδιοι και απαράλλαχτοι, όπως και στην κανονική τους ζωή, αφού συνέχιζαν να με κοιτούν με τον ίδιο ακριβώς υποκριτικό τρόπο που με κοιτούσαν τόσα χρόνια στα συνέδρια, στις πίτες, στις εκλογές, στα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια και τις μίζες.

-Για ενάμιση χρόνο συγκέντρωνα στοιχεία. Θα κατήγγειλα στο Department of Justice τη Novartis. Με ονόματα και στοιχεία. Η ηδονή που ένιωσα τη στιγμή που παρέδωσα το στικάκι με τα απόρρητα αρχεία του υπολογιστή της εταιρείας ήταν κορυφαία.

– Γι΄ αυτό έγινα πληροφοριοδότης. Εν ονόματι του ελληνικού λαού, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Και για τους συνένοχους διεφθαρμένους γιατρούς και πολιτικούς… “κουκουλοφόρος”…

 πηγή http://www.sofokleousin.gr

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin