Σε νέα “κενά αέρος” το Χρηματιστήριο

0
441

Μπορεί να προσπάθησε, αλλά πλέον οι αντοχές του χρηματιστηρίου κάμπτονται, οι πωλητές κρατούν για τα καλά τα ηνία και ο γενικός δείκτης οδεύει προς την επόμενη κρίσιμη ζώνη των 1.880 μονάδων.

Ειδικότερα, οι απώλειες του ΧΑ φτάνουν πλέον το 1,29% με τον γενικό δείκτη στις 1.188,59 μονάδες και τον τζίρο στα 27 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 7 εκατ. τερμάχια.

Σε νέα "κενά αέρος" το Χρηματιστήριο

Ο FTSE υποχωρεί κατά 1,45% στις 2.888 μονάδες, όπως και ο τραπεζικός που χάνει 1,85% και διολισθαίνει στις 914 μονάδες.

Γενικότερα, το ΧΑ δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι παρά τις προσπάθειες που φιλότιμα κάνουν ορισμένοι τίτλοι του, ενώ οδεύει πλέον να κλείσει τον χειρότερο μήνα του από την αρχή του έτους, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν κατά πολύ το -6,6% του περασμένου Μαρτίου.

Για την ακρίβεια ξεπερνούν ήδη το 9% με τη σημερινή πτώση, με τις 1.880 μονάδες να είναι πλέον το τελευταίο ορόσημο και στήριξη των long.

Από εκεί και κάτω η αγορά θα μπει σε τεχνικές περιπέτειες και θα πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός καταλύτης που θα τη βγάλει από το καθοδικό κανάλι. Και αυτό διότι κάθε άνοδος θα αποτελέσει ευκαιρία για απεγκλωβισμό των κεφαλαίων που εισήλθαν ελπίζοντας ότι η επενδυτική βαθμίδα θα πυροδοτούσε ένα νέο σκέλος ανόδου στην εγχώρια αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων, το αρνητικό πρόσημο είναι γενικευμένο σχεδόν, με τις ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Aegean, Autohellas, Ελλάκτωρ, Quest, Μυτιληναίο, Jumbo, Εθνική και Cenergy να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις με απώλειες άνω του 2% και έως και 4%.

Άνω του -1% χάνουν και οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Eurobank.

Χαρακτηριστικό είναι ότι θετικά πλέον στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κινείται μόνο ο Τιτάνας και αυτό με μικρά κέρδη 0,6%, ενώ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ βρίσκονται στο αμετάβλητο.