Σάμπυ Μιωνής: Κέρδισε τη δίκη με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

0
267

Η δημοσιογράφος χάνει το μερίδιό της σε οικογενειακό ακίνητο και υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση €20.000 για ηθική βλάβη – Τι απαντά η ίδια

Τον Σάμπυ Μιωνή δικαιώσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην αντιδικία που είχε με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, με συνέπεια να κερδίσει το μερίδιό της σε οικογενειακό ακίνητο, καθώς και αποζημίωση 20.000 για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, επιδιώκοντας να αποζημιωθεί για συκοφαντικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου σε κυριακάτικη εφημερίδα, στο οποίο τον κατηγορούσε για οφειλές στο αμερικανικό δημόσιο και εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ. Το δικαστήριο δικαίωσε τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία το 2014, επιδικάζοντάς του αποζημίωση 128.000 ευρώ και στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος κήρυξε την απόφαση άμεσα εκτελεστή στην Ελλάδα. Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως η δημοσιογράφος δεν ήταν σε θέση να καταβάλει την αποζημίωση, με συνέπεια να επιβληθεί συντηρητική κατάσχεση στο 50% του μεριδίου της στο οικογενειακό της ακίνητο, στα Μελίσσια.

Τον Αύγουστο του 2019, η Παπαδάκου προχώρησε σε «εικονική» πώληση του μεριδίου της – αντί μόλις €5.000 – στο ακίνητο σε κυπριακή offshore, ωστόσο στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι Κύπριοι συνεργοί της αναγνωρισαν ότι πίσω από την συγκεκριμένη εταιρεία βρισκόταν ο σύζυγός της, με τον οποίο, παρά την κατάσχεση, συνέχιζαν να ζουν στο ακίνητο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας σε ανακοίνωσή του, μετά την κατάθεση της αγωγής, είχε επισημάνει: «Κατέθεσα αγωγή και μήνυση κατά της πρώην δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της, Παναγιώτη Τάφα, για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης. Λίγες ημέρες πριν επιδοθεί η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που με δικαίωσε, η Γιάννα Παπαδάκου «πούλησε» για μόλις 5.000 ευρώ το ήμισυ της μεζονέτας στην οποία κατοικεί με τον σύζυγό της σε μια κυπριακή εταιρία, προκειμένου να μην εκτελεσθεί η τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι Κύπριοι δικηγόροι της εταιρίας, για να αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες, αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν ότι δικαιούχος της κυπριακής εταιρίας που «αγόρασε» το σπίτι, είναι ο σύζυγος της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννας Παπαδάκου. Θα περίμενε κανείς ότι με τόσα χρόνια εμπειρίας στις δικαστικές αίθουσες, στην «ερευνητική δημοσιογραφία» και στα εισαγγελικά γραφεία του συστήματος Παπαγγελόπουλου, η κυρία Παπαδάκου θα είχε σεβασμό για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ειδικά του Αρείου Πάγου. Αντί αυτού, προτίμησε να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Είναι κρίμα οι έκνομες ενέργειες της κυρίας Παπαδάκου να αμαυρώνουν και να ευτελίζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει την Γιάννα Παπαδάκου και όσους συμμετείχαν στο άρρωστο παραδικαστικό κύκλωμα, που στοχοποίησε εμένα και τους συνεργάτες μου, όπως τους αρμόζει. Ήρθε η ώρα της τιμωρίας». 

Τελικά, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι η πώληση του μεριδίου της Παπαδάκου έγινε εικονικά, σε μια «μεθόδευση» με την κυπριακή εταιρεία, με συνέπεια να δικαιώσει τον Σάμπυ Μιωνή.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει και νέα αγωγή κατά της δημοσιογράφου και του συζύγου της, μετά την παραδοχή των Κύπριων συνεργατών της, πως πίσω από την offshore βρίσκεται ο ίδιος ο Παντελής Τάφας, σύζυγος της Γιάννας Παπαδάκου.

Εκκρεμούν, ακόμη, εγκλήσεις στην ποινική Δικαιοσύνη για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών και της απάτης, ενώ ο Μιωνής έχει δηλώσει πως θα δωρίσει όλα τα ποσά που θα εισπράξει από τους αντιδίκους του στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου» και άλλες γνωστού κύρους φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τι απαντά η Γιάννα Παπαδάκου

Η δημοσιογράφος απάντησε μετά την εξέλιξη αυτή:

Για όσους βιάστηκαν να χαρούν για την υπόθεση της αντιδικίας μου με τον Sabby Mioni, που από το 2019 ‘διαφημίζει’ ότι δήθεν μου παίρνει το σπίτι διότι με τα δημοσιεύματα μου για το σκάνδαλο της λίστας Lagarde επιτέλεσα το δημοσιογραφικό μου καθήκον, τους πληροφορώ ότι:

1. Υπάρχουν δύο ακόμα βαθμοί δικαιοδοσίας στα ελληνικά δικαστήρια που θα εξετάσουν, προφανώς, με μεγαλύτερη προσοχή την όλη υπόθεση, και στο τέλος θα δικαιωθώ.
2. Να θυμίσω ότι και χθες προσκόμισα στην ανακρίτρια όλα τα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύω την αλήθεια για την απόφαση του Λονδίνου, με βάση την οποία ο κ. Mioni επιδιώκει να μου πάρει το 50% του σπιτιού μου. Καταδικάστηκα ερήμην στο εξωτερικό με ψευδή στοιχεία και έχω κάνει μήνυση εναντίον του για απάτη επι δικαστηρίω. Έπονται, βεβαίως οι σχετικές αγωγές.

Υ.Γ. Επειδή είδα ότι έκανε και σχετική ανάρτηση ο κ. Γεωργιάδης, επιχαίροντας για την απόφαση υπέρ του κ. Mioni, τον συμβουλεύω να μην ‘καρφώνεται’ για τις φιλίες του. Του λέω επίσης, ότι το ρεπορτάζ συνεχίζεται, και ότι όλη η αλήθεια και για την υπόθεση του για το σκάνδαλο Novartis θα βγει στο φως. Εγώ κατηγορούμαι γιατί έκανα τη δουλειά μου, και εκείνος ερευνήθηκε για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.