Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα

0
186

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν συνεργεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, που τα ξημερώματα σφράγισαν την παραλιακή επιχείρηση στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου, η οποία είχε γίνει γνωστή από πέρσι για τις κατασκευές με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες μέσα στην θάλασσα και τους εργαζόμενους που αναγκάζονταν να βουλιάζουν μέχρι τον λαιμό στο νερό για να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η επιχείρηση θα σφραγιστεί στις 20 Ιουνίου. Η επιχείρηση ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει πάρτι στις εγκαταστάσεις της, ωστόσο το γλέντι ακυρώθηκε εκτάκτως, αφού το πρωί της Παρασκευής, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν στον χώρο της επιχείρησης και την σφράγισαν.

Κατά τον έλεγχο που είχε γίνει προ ημέρων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους.

Όπως ανέφερε το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την Τετάρτη, “Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες. Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες”.