Πώς έστησε το colpo grosso ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής

0
315

Σαν την «κότα που έκανε τα χρυσά αυγά» αντιμετώπιζε τον ΕΟΠΥΥ ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, Θοδωρής Δρακόπουλος που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της απάτης σε βάρος του οργανισμού. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε δυο λογιστές, έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων αλλά και σε έναν ιατρικό επισκέπτη. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πρώην σύζυγος του μπασκετικού παράγοντα αλλά και μια… υπάλληλος καφετέριας που φέρεται να χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ σερβιτόρων! Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή με τους αστυνομικούς να μεταφέρουν και… τέσσερις κούτες με την σχετική δικογραφία που αριθμεί χιλιάδες σελίδες!

Ο πρώην πρόεδρος της ιστορικής ομάδας, που κάποια στιγμή διέθετε και νόμιμη εταιρεία εισαγωγής και παροχής προϊόντων ιατροτεχνολογικών υλικών, σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, έκανε εικονική συνταγογράφηση ζημιώνοντας τον ΕΟΠΥΥ με 539.847 ευρώ. Τα υλικά ήταν κυρίως καθετήρες και συσκευές έκχυσης φαρμάκων για καρκινοπαθείς. Οι καθετήρες ήταν αξίας περίπου 150 ευρώ και οι συσκευές καρκινοπαθών από 500 έως 1.000 ευρώ.

Για να μην εμφανίζεται ως ενεργό μέλος ή ιδιοκτήτης των εταιρειών ο πρώην πρόεδρος του «Γηραιού», όπως δείχνει και το σχετικό σχεδιάγραμμα της Οικονομικής Αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, χρησιμοποιούσε «αχυρανθρώπους» ενώ μέρος των κερδών προορίζονταν για την πληρωμή των αθλητών της ομάδας, που βέβαια δεν γνώριζαν την προέλευση τους.

«Την παράνομη συνταγογράφηση έκαναν -29- ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων εν αγνοία των ασθενών, ενώ η ανεύρεση Α.Μ.Κ.Α. ασφαλισμένων γινόταν από μέλη της οργάνωσης ή αντλούνταν από ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο, συμφερόντων των εμπλεκομένων». Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, σε μια από τις συνομιλίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να λένε ότι «οι γιατροί με τους οποίους συνεργάζονταν βγάζουν περισσότερα χρήματα και από τους ίδιους».

Όσον αφορά τους λογιστές, φέρονται να διατηρούν εταιρείες φορολογικών συμβουλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ο πρατηριούχος είχε μεν την επιχείρηση του στη Βόρεια Ελλάδα δηλώνοντας δε την έδρα της στον Πειραιά. Η σπείρα χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν εύκολα να αντιληφθούν τι συνέβαινε και ως «δεξαμενή» ήταν ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο, συμφερόντων των εμπλεκομένων. Από την μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.215 εικονικές εκτελέσεις συνταγογραφήσεων στους Α.Μ.Κ.Α. 653 ασφαλισμένων ενώ σε πολλές καταχωρήσεις συνταγογραφήσεων αναγράφονταν οι ίδιοι τηλεφωνικοί αριθμοί, που αντιστοιχούσαν στους εμπλεκόμενους ή ήταν ανύπαρκτοι.

Το «ξέπλυμα» των χρημάτων που κέρδιζαν γινόταν μέσω εταιρειών στην Μάλτα και την Κύπρο ενώ στη χώρα μας τα βασικά μέλη της σπείρας έκαναν «μεγάλη» ζωή διαμένοντας σε πολυτελείς βίλες. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.