Home ΕΛΛΑΔΑ Πόρισμα Novartis: Ενδείξεις ενοχής Λοβέρδου

Πόρισμα Novartis: Ενδείξεις ενοχής Λοβέρδου

0

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εισαγγελέας καταλήγει σε ενδείξεις για ενοχή του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με την κατηγορία της δωροδοκίας και ζητείται η άρση της ασυλίας του για να καταθέσει πλέον στον ανακριτή ως ύποπτος.

Ωστόσο, πριν προχωρήσει η διαδικασία στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (κι εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς οφείλουν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναμένουν ότι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που συμπεριελάμβανε η υπόθεση Novartis, οι διάφορες καταγγελίες για εμπλοκή των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Παναγιώτη Πικραμμένου και Γιώργου Κουτρουμάνη τέθηκαν στον αρχείο.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Αύριο αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, τα οποία αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά περίσταση.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version