Home ΕΛΛΑΔΑ Πάτρα: Ανοίγουν τον τάφο της Τζωρτζίνας για να «μιλήσει» το τάμπλετ

Πάτρα: Ανοίγουν τον τάφο της Τζωρτζίνας για να «μιλήσει» το τάμπλετ

0

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα για την υπόθεση των τριών παιδιών της Πάτρας, με την 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να δίνει παραγγελία ώστε να ανοιχτεί ο τάφος της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας, προκειμένου να αφαιρεθεί το τάμπλετ, ώστε να ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα μυστικά που ενδεχομένως κρύβει η ηλεκτρονική συσκευή, κρίνεται από τις Αρχές πως μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως σημαντικά, αφού η συσκευή μπήκε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας μετά από επιθυμία της -προφυλακισμένης πλέον- μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Γεγονός που φέρεται να επιβεβαίωσε κατά την προχθεσινή του κατάθεση στην ανακρίτρια ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στη δικαστική λειτουργό, από το να ζητήσει να ερευνηθεί το τάμπλετ της Τζωρτζίνας. 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ

Παράλληλα, χθες κατέθεσε στη δικαστική λειτουργό ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου 4 ώρες. Η κατάθεσή του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού με την ομάδα του είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να κρατήσει στη ζωή την Τζωρτζίνα, επί περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, ήταν αυτός που έβαλε στην Τζωρτζίνα τον απινιδωτή – βηματοδότη, για να προστατεύσει την καρδιά του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν παραδώσει στις αρχές βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς, στοιχείο που επίσης αναμένεται να αποδειχθεί σημαντικό ώστε να χυθεί άπλετο φως στο τι συνέβη ημέρα με την ημέρα, κατά το διάστημα των περίπου 4 μηνών, που διήρκησε η νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Σε δηλώσεις του ο κ.Ηλιάδης ανέφερε «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Ο εντατικολόγος τόνισε ότι είπε την απόλυτη αλήθεια, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός. «Μακάρι αυτό να είναι το τελευταίο παιδί και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα, δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», πρόσθεσε συγκινημένος ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Exit mobile version