11.5 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε μηνυτηρια αναφορά στο Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Must read

Αμ έπος αμ έργον:
“ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.), Αντιπροέδρου του εκλογικού συνασπισμού ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κατοίκου Αθηνών, Γεωργίου Σισινη 13, τηλ. 2103252016, 6977630830, failoskran65@gmail.com.
Κ Α ΤΑ
Παντός υπευθύνου.
-‐————————————————————-
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα “Διέγερση σε ανυπακοή. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή”.
Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 184 παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα “Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίας ή διχόνοια” 1. ¨Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή…”
Χθες η κυβέρνηση δια των εντεταλμένων οργάνων της ξεκίνησε την εφαρμογή του Νόμου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιχειρώντας τις πρώτες περιπολίες της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ήτοι άοπλων Αστυνομικών. Φοιτητικές πολιτικές παρατάξεις και συνδικαλιστικά όργανα οργάνωσαν κινητοποιήσεις τόσο στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και στο ΑΠΘ, κατά την διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν έκτροπα με επιθέσεις τόσο κατά της ΟΠΠΙ όσο και κατά δυνάμεων άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας, με ρίψη αντικειμένων, φθορές, στο δε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ομάδα προσώπων κατέστρεψε δημόσια περιουσία ήτοι τα νεοεγκατασταθέντα τουρνικέ, για ελεγχόμενη είσοδο στο κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ (βλ. σύνδεσμο:https://www.grtimes.gr/…/apth-espasan-ta-toyrnike-apo…), ήτοι περιουσία του κράτους, των φορολογουμένων πολιτών, ο οποίος και θα επιβαρυνθεί το κόστος των ζημιών.
Συνεπώς στα επεισόδια αυτά τελέσθηκαν τα αδικήματα της Διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 Π.Κ., Φθορά ξένης περιουσίας και δη πράγματος; τοποθετημένου σε δημόσιο χώρο, το οποίο χρησιμεύει για κοινό όφελος (άρθρο 378 Π.Κ.), εάν δε υπήρξαν και σωματικές βλάβες των δεχομένων την επίθεση Αστυνομικών, τελέσθηκε ενδεχομένως και παράβαση των άρθρων 308 ή/και 309 ή/και 310 Π.Κ.
Επειδή, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέδωσε την από 5/9/2022 ανακοίνωση (βλ. συνημμένο αρχείο) που δημοσιεύτηκε και στο διαδίκτυο και αναφέρει τα εξής:
“Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
05/09/2022
Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!
Η κυβέρνηση έστειλε τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ξεκινώντας σήμερα το βράδυ 5/9 από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ.
Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο τη ς πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής.
Σε μια περίοδο που εμείς σαν εργαζόμενοι και οι οικογένειας μας στενάζουν από τη ακρίβεια, που οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει «πιάσει πάτο» η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία , για κάμερες και τουρνικέ. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι επιλέγει να δυναμιτίσει το κλίμα εν μέσω εξεταστικής των φοιτητών.
Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στο Ίδρυμα με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου πλαισίου που ψηφίστηκε μέσα στο Καλοκαίρι. Η κυβέρνηση απαξιώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (ΕΒΕ Ισοτιμία Πτυχίων, ν+2, πειθαρχικά).
Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας ! Φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη τον 21ο αιώνα.
Συγκέντρωση στις Πύλες του ΕΜΠ από το πρωί της 06/09/2022. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΔΠΤΕ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη στο σύνολο του.
Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Αλεξάνδρα Παλαιού Ηλιόπουλος Γεώργιος”
Κατόπιν των ανωτέρω
Σας αναφέρω τα ως άνω προς κατά Νόμον και κατά την κρίση Σας αξιολόγηση και
Α Ι Τ ΟΥ Μ Α Ι
Δια τις κατά Νόμον ενέργειες Σας.
Αθήνα, 6η Σεπτεμβρίου 2022
Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ
Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης
Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Γεωργίου Σισίνη 13, Αθήνα, 11528
Α.Μ. 15970 ΔΣΑ
2103252016, 6977630830″

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin