Ο Καιρός σήμερα 29 Ιουνίου

0
119

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, προβλέπει ο καιρός για σήμερα (29/06), με ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Aναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 23 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), 21 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός στην Αττική

Ηλιοφάνεια αναμένεται το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

 

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.