Ο Καιρός σήμερα 26 Μαίου

0
156

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους για σήμερα Κυριακή (26.05.2024) στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες ανά διαστήματα.

Βροχερός θα είναι ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές οι βροχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Στη Μακεδονία θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και κυρίως στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση νωρίς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ. Με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος θα είναι και εδώ ο καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει από τους 19 τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 19 τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αττική

Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.