Ο καιρός σήμερα 2 Μαΐου

0
4446

Την Τρίτη 2 Μαΐου προβλέπονται λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά, νότια παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 17 βαθμούς), 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 18 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

O καιρός στην Αττική

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με βροχές ή τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.