15.9 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Ευ. Τσακαλώτος προανήγγειλε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Must read

Στον κινηματογράφο “Τριανόν” σύσσωμη βρίσκεται η Ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της Ευκλείδη Τσακαλώτο, να προαναγγέλλει ουσιαστικά την αποχώρησή του από το κόμμα.

Ευ. Τσακαλώτος: Εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει περηφανεια σε αυτό το κόμμα

Στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνεια σε αυτό το κόμμα, μια φράση που ερμηνεύεται ασφαλώς ως “αποχαιρετισμός”.

Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

*Δε χρειάζεται πολιτικός επιστήμονας για να πει πως ένα κόμμα που δεν συζητά καν για τη φορολογία, δεν μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο κόμμα

* Εχουμε μια διεύρυνση χωρίς πολλές σκέψεις για το ποιοι θα έρθουν,  πόσω μάλλον τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους όταν έρθουν, έχουμε όργανα που δεν πολυσυνεδριάζουν.

* Ως αγγλομαθής, δεν έχω βρει καν καλή μετάφραση για την παράταξη, είναι τόσο ξένη σαν έννοια που δεν μπορώ να το περιγράψω

*Μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι μπορεί να έχεις ένα κόσμο αριστερό πατριωτικό που ψάχνει συμμαχίες. Μπορεί συγχρόνως να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις να φτιάξεις τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπου όλοι αυτοί να είναι μέσα στο κόμμα σου. Ποτε δεν κατάλαβα πώς μπορείς να τα ισχυρίζεσαι και τα δύο

*Κανείς δεν υποστηρίζει ότι θέλουμε να είμαστε σε ένα κόμμα που έχει μόνο τις ιδέες τις δικές μας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα

Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση,  με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει,

*Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος και στο τέλος , στην ομιλία μου είπα πως είτε χάσω είτε κερδίσω,  θέλω να φέρω πίσω την περηφάνεια στους αριστερούς. Εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει πια περηφάνεια σε αυτό το κόμμα.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, μετά την ομιλία του, απαντώντας σε ερωτήσεις συμμετεχόντων στην εκδήλωση,  ανέφερε μεταξύ άλλων πως: “Είτε φύγουμε είτε μείνουμε,  το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που έκανε ο Λαφαζάνης που βασικός εχθρός ξαφνικά έγινε ο Τσίπρας”

Σία Αναγνωστοπούλου: Μένω  αλλά Θα αντισταθώ στις διαγραφές

Αυτοκριτική η ομιλία της Σίας Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση, ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα παραμείνει στις τάξεις του , όσο το κόμμα έχει στον τίτλο του τη λέξη Αριστερή και Ριζοσπαστική.

“Προειδοποίησε” όμως πως “Αν η ταυτότητα δεν φτανει σε πολιτικές προτάσεις , τότε καταντάει πολιτικός βερμπαλισμός”.

Έστειλε μήνυμα κατά των διαγραφών ωστόσο, λέγοντας πως “όσο και να διαφωνω με το ύφος των υπο διαγραφή, οποιος αποφασίσει να πεταξει το έρμα του καραβιού, θα βυθίσει και το πλοίο. εγώ σε αυτή τη βύθιση, θα αντισταθώ με νύχια και δόντια”.

Στο ίδιο πλαίσιο , η βουλευτής Αχαίας, δήλωσε πως έχει βαριά ευθύνη γιατί στο συνέδριο, η ίδια υπερψήφισε το καταστατικό.

Αντώνης Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το όνομα,  όχι τη χάρη

Έμπλεη αιχμών και η παρέμβαση του Αντώνη Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε παρεμβαίνοντας διαδικτυακά στη συζήτηση πως : “Έχουμε ανάγκη τη σύγχρονη Αριστερά ως όαση ο φορέας που έχει όμως το όνομα δεν φαίνεται να έχει πια τη χάρη”.

Εν είδει αυτοκριτικής, πρόσθεσε πως “Δεν αντισταθήκαμε όπως έπρεπε. Αγκαλιάσαμε απολίτικες ρητορικές. Αφήσαμε να ατονήσουν οι καταστατικές διαδικασίες. Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να εξαντλείται σε “αντί”. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα”

Καταληκτικά, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως: Δεν μπορεί να μένουμε στο εύπεπτο στο εύκολα δημοφιλές. Δουλειά της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να προσπαθήσει να ζυμώσει την κοινωνία σε πιο προοδευτική κατεύθυνση. Σκοπός δεν μπορεί να είναι η κατάκτηση της εξουσίας χωρίς κοινωνική συμμαχία.

 

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin