10.5 C
Kifissia
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ Π.Κ. Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Must read

Πλημμύρισε το διαδίκτυο από φωτογραφίες του διαδηλωτή, ο οποίος, σύμφωνα με τους σχολιαστές, κατέβασε την ελληνική σημαία και ανάρτησε την παλαιστινιακή σε έναν στύλο φωτισμού στο Σύνταγμα. Επειδή σε τέτοιο ύψος συνήθως δεν αναρτώνται σημαίες, το έψαξα λίγο περισσότερο και διαπίστωσα ότι ο διαδηλωτής με έναν “βοηθό” του σκαρφάλωσε στον στύλο και στερέωσε πρόχειρα την παλαιστινιακή μαζί με την ελληνική, αλλά οι φωτογραφίες μπήκαν με άλλη σειρά για να φαίνεται ότι πριν την ανάρτηση της παλαιστινιακής κατέβηκε η ελληνική. Ο διαδηλωτής συνελήφθη, μάθαμε από ανακοίνωση του Οικονόμου, μετά από “ενδελεχή” (sic) έρευνα της αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία. Να ρωτήσω για ποιο αδίκημα;
Ακούστηκε (διότι η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας και του Οικονόμου, μέσω… Twitter δεν αναφέρει τίποτε) για παράβαση του Άρθρου 191Α – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Προφανώς δεν στέκει. Δεν είναι προσβολή της ελληνικής σημαίας, με την νομική οπτική, η ανάρτησή της μαζί με κάποια άλλη. Ακούστηκε, επίσης, για παράβαση του άρθρου 141: “Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.” Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με αντίποινα από το Ισραήλ ή έστω με διατάραξη των φιλικών σχέσεων με το Ισραήλ επειδή ο φιλοΧαμασίτης σήκωσε την παλαιστινιακή σημαία; Όχι βέβαια.
Άρα, ποιο αδίκημα διέπραξε; Κανένα! Θα ρωτήσετε: Μα, μπορεί κάποιος να σκαρφαλώνει σε έναν στύλο φωτισμού με κίνδυνο να προξενήσει φθορές, να πέσει ο ίδιος και να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί και πέφτοντας να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον άλλον; Και όμως, ναι, ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει καμιά τιμωρία! Μπορεί κάποιος να τοποθετεί σημαίες ξένων κρατών οπουδήποτε σε δημόσιο χώρο; Ναι, ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει καμιά τιμωρία! Όταν ένα κράτος αδιαφορεί για τον δημόσιο χώρο, τη δημόσια περιουσία και τη δημόσια ασφάλεια, αυτή η “χαλαρότητα” διαμορφώνει και τη νομοθεσία.
Τι έπρεπε να γίνει με τον διαδηλωτή; Αν είναι Έλληνας, τίποτε απολύτως! Αν είναι αλλοδαπός (διαβάσαμε ότι είναι Παλαιστίνιος) απέλαση το επόμενο λεπτό, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Υπάρχει νομικά αυτή η δυνατότητα; Βεβαίως, αλλά επειδή ο όρος είναι ασαφής, μπορούν οι αλληλέγγυοι δικηγόροι να τον προσβάλουν και να αρχίσει ένα νομικό γαϊτανάκι το οποίο μπορεί να κρατήσει χρόνια, άσε που κανένας στη ΝΔ δεν θέλει να κάνει απελάσεις.
Τι διαπιστώνουμε, λοιπόν; Μία τρύπα στον ποινικό κώδικα, η οποία είτε αφέθηκε να υπάρχει τυχαία, είτε έγινε σκόπιμα, για να μένουν ατιμώρητα τα undercover συνεταιράκια της ΝΔ, όταν επιδίδονται στην επαναστατική τους γυμναστική. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Γ. Για την ακύρωση της αλλαγής φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη επειδή είχαν συναυλία οι υποστηρικτές της Χαμάς, δεν έβγαλε άχνα ο υπουργούτσικος.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin