Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Δ.Δ.

0
111

Μέσα σε όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών η λιτή τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου οχήματος της Ο.Ε.Δ.Δ. από τον Δήμο Κηφισιάς, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (Ομάδα Εκάλης).

 

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ο.Ε.Δ.Δ., κ. Γιώργο Δερτιλή τα κλειδιά του νέου πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο αγοράστηκε από τον Δήμο και είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας πυροσβεστικό εξοπλισμό. Με την προσθήκη του νέου οχήματος, ο στόλος  της ΟΕΔΔ αυξάνεται και παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το επιχειρησιακό έργο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών του Δήμου μας.

Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο όχημα 4×4 Τoyota Hilux pick-up Α τύπου, ντιζελοκίνητο, με πυροσβεστική υπερκατασκευή χωρητικότητας 800 λίτρων νερού, με αυτόνομη βενζινοκίνητη αντλία χαμηλής και υψηλής πίεσης πυρόσβεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο όχημα που παραλαμβάνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ο.Ε.Δ.Δ., που και πάλι επί της θητείας του κ. Ξυπολυτά, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, είχε ενισχυθεί με το Πυροσβεστικό όχημα «Εκάλη 2».

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς μετά την παράδοση του νέου πυροσβεστικού οχήματος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που προσφέρουμε ακόμη ένα όχημα εδώ στους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Διασώστες με τους οποίους  με συνδέει πάνω από 18 χρόνια κοινής πορείας. Μετά από χρόνια επιστρέφω ως Δήμαρχος στην πόλη, με εκτελεστικό ρόλο και η Πολιτική Προστασία είναι από τις ύψιστες προτεραιότητες, όπου εκτιμώ ότι πολύ σύντομα, έχουν γίνει πολλά πράγματα.

Για μένα αυτός ο χώρος έχει μία ξεχωριστή σημασία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης και δεν είναι τυχαίο ότι φέραμε εδώ το νέο κέντρο του ΕΚΑΒ, αλλά και το νέο πυροσβεστικό όχημα. Αυτή είναι η αρχή πολλών πραγμάτων που θα γίνουν μετά από όσα έχουμε κάνει φέτος (τοποθέτηση drone πυρασφάλειας, ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ, καύσιμα, παραχώρηση οικίσκου-container κ.α) για πρώτη φορά, για να σας στηρίξουμε. Χωρίς εσάς η Πολιτική Προστασία της πόλης «κόβεται» τουλάχιστον στο μισό! Θέλω η Πολιτική Προστασία του Δήμου να έχει μια λειτουργία και οργάνωση τεχνοκρατική, πιο επιχειρησιακή και αυτός είναι ό λόγος που τοποθέτησα ως εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, έναν επιχειρησιακό «πιλότο», τον Τίτο Ψαρουδάκη, ώστε να είμαστε πιο δυνατοί σε πιο δύσκολες συνθήκες που έρχονται και να περάσουμε τα επόμενα χρόνια με σχετική ασφάλεια στην πόλη μας. Σας ευχαριστώ όλους για την προσφορά σας, ξέρω τι κάνετε και πόσα προσφέρετε όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα. Θα με έχετε δίπλα σας, όπως και όλη την διοίκηση του Δήμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του κ. Ψαρουδάκη:  «Το μόνο πράγμα που έχω να πω είναι ότι έχω δει την Ο.Ε.Δ.Δ.  στο πεδίο και έχω εντυπωσιαστεί. Είναι άρτια εκπαιδευμένοι και φοβερά ικανοί όλοι και όλες τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνετε για την πόλη μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ο.Ε.Δ.Δ., Γιώργος Δερτιλής, που ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξη και τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε:  “Δήμαρχε ευχαριστούμε για το όχημα που μας δίνετε. Θα προσφέρει πάρα πολλά στους πολίτες. Είναι ένα όχημα, που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να φτάνουμε πιο άμεσα στις πυρκαγιές και να μπορούμε να «διώχνουμε» τα υπόλοιπα οχήματα στους όμορους Δήμους για να μην απειληθεί ο Δήμος μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και είμαστε εδώ χειμώνα καλοκαίρι για τους πολίτες της Κηφισιάς.»

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου οχήματος παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κα Ελένη Βάρσου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Μελετών, Γιάννης Διονυσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Παντελεάκης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διεθνών Σχέσεων η Εντεταλμένη Σύμβουλος Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς, Αγγελική Βαλασοπούλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου, κ. Γιώργος Κασναφέρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ύδρευσης & ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας, Αντώνης Μπιτσάνης, ο Σύμβουλος Συντονισμού Δράσεων του Δήμου, κ. Περικλής Κόλλιας, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Δ.Δ. κ. Πετρος Φραγκάτος, ο έφορος δημοσίων σχέσεων της O.Ε.Δ.Δ., κ.  Δημήτρης Μαρινέλης καθώς και στελέχη, Εθελοντές και Εθελόντριες της ομάδας.