11.5 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Δήμος Κηφισιάς ΔΕΝ επιδοτεί το σωματείο ΑΓΑΠΗ και τη φιλοξενία των αδεσπότων του !

Must read

Αναρωτιέμαι εάν κάποιος κάνει έργο και βοηθάει κάποιον αδύναμο είτε είναι άνθρωπος η ζώο αξίζει κοροϊδίας και αδιαφορίας….
Αναφερομαι στην επιδότηση που δικαιούται το Φιλοζωικό & Πολιτιστικό Σωματείο «ΑΓΑΠΗ» η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Ιουνίου του 2023 θα θέλαμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:
Είχε προηγηθεί κανονικά η αίτηση μας,και σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που μας είχαν ζητηθεί,τα οποία προσκομισαμε.
Ακολούθησε συνάντηση μας με τον Δήμαρχο Κηφισιάς στις 26 Φεβρουαρίου,οπου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες μας,και μέρος των δράσεων μας είναι ότι φιλοξενούνται 20 αδέσποτα του Δήμου από εμάς, καλύπτοντας αποκλειστικά εμείς τα έξοδα τους ,μας είπε ότι βεβαίως δικαιούμαστε την επιχορήγηση παρουσία του πληρεξουσίου δικηγόρου του σωματείου μας,και του τότε μέλους του Δ.Σ Αγγελικής Μεταξά,και των δύο ιδρυτών του Σωματείου.
Σε βράβευση του Ιδρυτή Γιάννη Φυριγου ως Location Manager Ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, από τον σύλλογο Rotary Κηφισιάς,ήρθε και μας ανακοίνωσε παρουσία κοσμου οτι την προηγούμενη εγκρίθηκε η επιδότηση μας,κάτι το οποίο ήταν ήδη γνωστό και καταγεγραμμένο.
Από τότε και ως σήμερα,μας έχουν ζητηθεί ένα σωρό διαφορετικά πάντα έγγραφα, δικαιολογητικά,παραστατικά κτλ,και δεν έχουμε λάβει ουτε ένα ευρώ.
Κάναμε συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο οικονομικών,με απώτερο σκοπό να προχωρήσει το θέμα που κωλυσιεργεί εσκεμμένα;και μας έκανε κάποιες διευκρινίσεις,διότι υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επιδότηση σε Πολιτιστικο-Φιλοζωικο Σωματείο,βάσει του καταστατικού μας.
Έγιναν και αυτές ,αλλά μάταια,δεν έχει απάντηση σε σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία,και τηλεφωνήματα,και εξαφανιστηκε.
Πριν 3 ημέρες,σε επίσκεψη μας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου,μας ζητήθηκαν εκ νέου άλλα έγγραφα,και αποστολή αυτών στην περιφέρεια!!!κάτι το οποίο έγινε για πρώτη φορά.
Μάλλον η ιδιωτικη πρωτοβουλία,ο εθελοντισμός,και η αυτοχρηματοδότηση,δεν είναι αναγνωρίσιμες και αρεστές…
Το ποσό που μας αναλογει και ψηφίστηκε,θα ήταν μια μικρή βοήθεια σε όλα τα έξοδα που καλύπτουμε,μια ένδειξη καλής θέλησης,και στην πράξη δεν καλύπτει σχεδόν τίποτα.
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν μας αρμόζει,η επιδότηση δεν είναι χάρη που μας γίνεται αλλά είναι κάτι που δικαιούμαστε ,βάσει νομοθεσίας,και το ξέρετε αλλά κωφευετε.
Αντιθέτως καθημερινά σχεδόν βρίσκουμε εμπόδια και μη θέληση συνεργασίας σε όλες τις προσπάθειες μας,αντί να μας αγκαλιάσετε και να είμαστε μαζί στο έργο μας,φοβάται κάποιως μήπως την σύγκριση ;
Είναι άδικο οι Δήμοι να μην είναι αρωγοί στον εθελοντισμό,και σε ανθρώπους που γλυτώνουν τον Δήμο 40.000 ευρώ,Ολοι γνωρίζουν το έργο που κάνουμε,το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν,το οποίο γίνεται με δυσκολία,καταναλώνοντας ψυχικά αποθέματα,χρήμα και χρόνο,σε ένα περιβάλλον Πανελλαδικά με πολλές κακοποιήσεις και αδιαφορία για τα ζώα.
Ας μην πούμε εάν τηρείται η νομοθεσία (Ν.4830) κάποια άλλη φορά υπάρχει συνέχεια ……
Ντροπή!

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin