Ολοκληρωτική καταστροφή της αποθήκης του εργοστασίου στην Κηφισιά από την πυρκαγιά

0
582
Μεγάλες καταστροφές υπέστη η αποθήκη του εργοστασίου κατασκευής οικιακών σκευών της PAL A.E. στην Κάτω Κηφισιά το οποίο τυλίχθηκε χθες Τετάρτη 12/6 στις φλόγες μετά από ισχυρή έκρηξη.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές ενώ από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στην άλλη πλευρά.

ergostasio-1
ergostasio-2

Παράλληλα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», έγραφε στο μήνυμα.

ergostasio-3

Το κυρίως εργοστάσιο έμεινε ανέπαφο, ενώ λόγω της φωτιάς έχουν καταστραφεί υλικά αλλά και ο αποθηκευτικός χώρος. Η αποθήκη η οποία υπέστη τις ζημιές ήταν κατασκευασμένη από σύγχρονα πυράντοχα υλικά και σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και κανονισμούς, κάτι που έδωσε τον χρόνο για έγκαιρη απομάκρυνση των εργαζομένων αλλά και την οργάνωση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Στο σημείο της φωτιά βρίσκεται ήδη πραγματογνώμονας για να εξακριβώσει πώς προκλήθηκε η έκρηξη και επεκτάθηκε η φωτιά.

ergostasio-4
ergostasio-5

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, το εργοστάσιο ήταν σφαλισμένο σε κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών υπό την Generali.