Ν. Σμύρνη: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

0
210

Στο βαρύ ποινικό τους παρελθόν με υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων ψάχνουν οι Αρχές την άκρη του «νήματος» της άγριας δολοφονίας των δυο ανδρών το βράδυ της Κυριακής (18/12) μέσα σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη.

Τα κυκλώματα της νύχτας, που μπορεί να εμπλέκονται στην εκτέλεση, δεν μένουν εκτός «κάδρου» ερευνών ενώ προκαλεί έκπληξη το ποσό απροκάλυπτα και με ποια υπερβολική άνεση ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και εκτέλεσε τα θύματα του μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών, που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τη διπλή δολοφονία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δολοφόνος ήθελε νεκρούς τους δυο άνδρες και όχι τραυματίες αρά δεν ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα αλλά να τους σκοτώσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που πήρε το ρίσκο να εκτελέσει με αυτό το τρόπο το σχέδιο του.

Πάντως προκαλεί δυσάρεστα συμπεράσματα και το γεγονός ότι κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο της δολοφονίας πεζός, με τις αρχές να προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν είχε συνεργό και πώς μπορεί να απομακρύνθηκε από το σημείο της δολοφονίας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων για να εντοπίσουν τη διαδρομή του μασκοφόρου δράστη ενώ θα πάρουν και νέες καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στη καφετέρια μιας και χθες ήταν όλοι τους πολύ ταραγμένοι και μπόρεσαν να δώσουν αρχικά απλά τη περιγραφή του περιστατικού.

Για τους περισσότερους από αυτούς, δεν κίνησε, όπως είπαν, καθόλου τη προσοχή τους το γεγονός ότι ο άνδρας με τις φόρμες και τη χειρουργική μάσκα μπήκε στο κατάστημα.

Κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει μόνο όταν άρχισε να πυροβολεί.

Οι περισσότεροι θαμώνες του καφέ προσπάθησαν να κρυφτού και να καλυφθούν κάτω από τα τραπέζια, όπως μαρτυρά και βίντεο που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν άρση απορρήτου τόσο για τα κινητά τηλέφωνα των δυο θυμάτων ενώ θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν και κάποιο ενεργοποιημένο κινητό του δράστη.

Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, είναι μάλλον απίθανο.

Πάντως θα ρίξουν το… βλέμμα τους και στις φυλακές, καθώς θα ερευνηθεί και η πιθανότητα να εμπλέκεται στη δολοφονία κάποιος κρατούμενος ή να γνωρίζει πτυχές αυτής της εν ψυχρώ δολοφονίας.