27.4 C
Kifissia
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Νίκος Χιωτάκης: O Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται δημοτική αλλαγή

Must read

Ο Δήμος Κηφισιάς έχασε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου αποδείχθηκε κατώτερη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, αφού απέτυχε να διαχειρισθεί όλα τα τοπικά ζητήματα.

Από τις μεγάλες παρεμβάσεις μέχρι και τα πιο απλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Αυτή τη χαμένη περίοδο των τεσσάρων ετών δεν προχώρησε ούτε ένα μεγάλο έργο, ούτε καν αυτά που είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.

Η αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να ασκήσει διοίκηση αποδεικνύεται από πολλά γεγονότα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε:

– Τη διαρκή φυγή στελεχών από την ομάδα της πλειοψηφίας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν παράγει έργο και δεν διαθέτει την απαραίτητη συνοχή για να ασκήσει αποτελεσματική διοίκηση, αφού την εγκαταλείπουν διαρκώς τα στελέχη της.

– Την ανικανότητά τους να υλοποιήσουν ακόμη και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, αφού εκτελείται σήμερα λιγότερο από το 25% του συνολικού προγράμματος.

– Δεν προχωρά τίποτα που να αφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό της πόλης, με βάση τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται. Δεν υποβάλλονται νέες μελέτες για έργα που έχει ανάγκη το προάστιο.

– Η παροχή υπηρεσιών από πλευράς Δήμου σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η συντήρηση του πρασίνου, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν είναι αντάξια ούτε των προσδοκιών των πολιτών, αλλά ούτε και των χρημάτων που πληρώνουν ανταποδοτικά. Υποβαθμίζοντας τελικά την ποιότητα ζωής των δημοτών και απαξιώνοντας σταδιακά την περιουσία τους.

Ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται μια ικανή κι αποτελεσματική ηγεσία.

Το νέο περιβάλλον που δημιουργεί η εφαρμογή του «Κλεισθένη» και οι αλλαγές που φέρνει στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων, δημιουργεί νέα δεδομένα και για το Δήμο μας.

Στη νέα πραγματικότητα ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται Δήμαρχο που θα γνωρίζει τα ζητήματα της πόλης και θα μπορεί αποδεδειγμένα να παράγει έργο. Δήμαρχο με γνώση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και με ικανότητα να ενώσει και να συνεργαστεί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των προαστίων μας.

Είμαστε περήφανοι γιατί ως Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια αφήσαμε σημαντικό έργο στην πόλη, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Διεκδικήσαμε με επιτυχία πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

αν δεν είχαμε άδικα συκοφαντηθεί στις προηγούμενες εκλογές, θα είχαμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί κι έμειναν στη μέση, επειδή η επόμενη δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Προχωράμε μπροστά, με σχέδιο και αυτοπεποίθηση

Έχουμε μάθει πολλά από τα λάθη του παρελθόντος και είμαστε πιο ώριμοι για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα των συμπολιτών μας για το αύριο του Δήμου μας.

Είμαστε πλέον πιο έμπειροι, πιο δυνατοί και διαθέτουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αλλά το κυριότερο, που αφορά την πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, έχουμε σχέδιο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Δημοτική μας Παράταξη γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ανάγκες του Δήμου Κηφισιάς. Και των τριών προαστίων του.

Μπορεί να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από έργα και παρεμβάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας. Αντάξια των υψηλών προσδοκιών τους.

Το σχέδιο αυτό καταρτίζεται και θα παρουσιασθεί στους πολίτες το επόμενο διάστημα. Θα είναι ένα σχέδιο ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο. Η σημερινή Διοίκηση δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν αφήνει πίσω του κανένα σημαντικό έργο.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου αλλάζουμε Δήμαρχο.

Αν θέλουμε η πόλη μας να πάει μπροστά, δεν μπορούμε να παραμείνουμε στην παράταση της σημερινής κατάστασης που λιμνάζει.

Ούτε να εμπιστευθούμε άλλα πρόσωπα, που δεν έχουν εμπειρία διοίκησης και γνώση των νέων δεδομένων που δημιουργεί στη λειτουργία των Δήμων, η εφαρμογή του Κλεισθένη.

Ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται σίγουρες λύσεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα κι εμπειρία. Αρκετά με τους πειραματισμούς.

Με το μέλλον του Δήμου Κηφισιάς δεν «παίζουμε».

Την Κυριακή 17/2 η εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη στο Politia Tennis Club

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11:30 π.μ. στο Politia Tennis Club (Αριστοτέλους 18, Κηφισιά) ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, πραγματοποιείο εκδήλωση για την κοπή της πίτας αλλά και για την παρουσίαση υποψηφίων της Δημοτικής Παράταξης“+εργαζόμαστε, για την πόλη της καρδιάς μας”.

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article