15.2 C
Kifissia
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Νίκος Χιωτάκης : «Ανύπαρκτη στην κακοκαιρία η δημοτική Αρχή της Κηφισιάς»

Must read

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Κηφισιά τις προηγούμενες ημέρες. Πώς κρίνετε τα αντανακλαστικά του Δήμου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που η κακοκαιρία προκάλεσε στους πολίτες;

Η δημοτική Αρχή ήταν για μια ακόμη φορά στο μεγαλύτερο μέρος της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης ανύπαρκτη, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Ενώ ήταν γνωστό από μέρες ότι θα είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ήταν γνωστό το χάος που είχε δημιουργηθεί πριν ένα χρόνο με την κακοκαιρία «Μήδεια», δεν υπήρξε προετοιμασία, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο και καμία ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης, για την προστασία των πολιτών. Στηρίχτηκαν μόνο στο φιλότιμο των όποιων εργαζομένων προσήλθαν. Ολόκληρες περιοχές του Δήμου έμειναν για μέρες αποκλεισμένες από τα χιόνια, με τους κατοίκους να ελπίζουν να βρέξει ή να βγει ο ήλιος, για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν.

Το μόνο που φρόντισε τελικά να κάνει η δημοτική Αρχή ήταν να μοιράζει βεβαιώσεις αδυναμίας μετακίνησης, επισήμως «λόγω καιρικών συνθηκών» αλλά στην πράξη, λόγω της ανικανότητάς της να διαχειριστεί μια απόλυτα προβλέψιμη κατάσταση.

 

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, είναι αυτό της σχεδιαζόμενης τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και των συνοδών έργων που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του 2022, στην περιοχή των Αδαμών. Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι κινήσεις του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και των όμορων Δήμων;

Το ζήτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία. Ως δημοτική Αρχή στο παρελθόν το αντιμετωπίσαμε συντονισμένα και δυναμικά, κερδίσαμε πολιτικές αποφάσεις και καταφέραμε να παγώσει ο σχετικός σχεδιασμός για ένα μεγάλο διάστημα.

Σήμερα καλούμαστε ξανά να διαχειριστούμε το πρόβλημα. Τα έργα που προβλέπονται είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσουν γενικά τη λειτουργία της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κηφισιάς, καθώς όλοι όσοι θα θέλουν να αποφύγουν τα πλευρικά διόδια θα μπαίνουν στους εσωτερικούς δρόμους.

Και βεβαίως η επιβάρυνση θα είναι τεράστια για τους κατοίκους των Αδαμών, όπου πρακτικά σχεδιάζεται η διέλευση του άξονα της Εθνικής Οδού μέσα από την καρδιά της συνοικίας. Ο κόμβος που προβλέπεται να κατασκευαστεί θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές, σε μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί σοβαρά από την περσινή πυρκαγιά. Η δημοτική Αρχή σαφώς οφείλει να αντιδράσει άμεσα, σε συντονισμό με τους γειτονικούς Δήμους και -πέρα από τα ψηφίσματα και τις προσφυγές- να ασκήσει και πολιτική πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε τα έργα να ακυρωθούν.

 

Στην εποχή της πανδημίας έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία στη διαδικασία της εξ αποστάσεως συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων. Θεωρείτε ότι έχει επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Κηφισιάς;

Αυτό που επηρεάζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η απαξίωση του από τη δημοτική Αρχή και η παντελής έλλειψη σεβασμού στο ρόλο και στις αποφάσεις του. Η συνθήκη της εξ αποστάσεως συνεδρίασης -που ήταν επιβεβλημένη για ένα διάστημα, λόγω της υγειονομικής κατάστασης- έγινε ένα ακόμη άλλοθι, για να υποβαθμιστεί η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία στη λειτουργία του Δήμου. Όλο αυτό το διάστημα, είδαμε ουσιαστικά να διεξάγονται διαδικτυακές «παρωδίες» συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας και φίμωση, ουσιαστικά, των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Και γι’ αυτό η παράταξή μας διαμαρτυρήθηκε, όπως και για τις υπερεξουσίες που δίνονται με το νόμο Θεοδωρικάκου στη δημοτική Αρχή.

Τώρα πλέον πρέπει οι συνεδριάσεις να γίνονται «δια ζώσης» όπως ο νόμος περί Δημοτικών Συμβουλίων επιτρέπει και γίνονται ήδη σε πολλούς Δήμους. Το άλλοθι, λοιπόν, τελειώνει και αναμένουμε από τη δημοτική Αρχή να σεβαστεί το ρόλο και τη λειτουργία του κορυφαίου οργάνου της πόλης.

 

Στην ουσία, βρισκόμαστε στις αρχές της προεκλογικής περιόδου. Ποιες είναι οι προθέσεις σας όσον αφορά τη διεκδίκηση της ψήφου των Κηφισιωτών, στην επόμενη εκλογική «μάχη»;

Θέλω καταρχήν με την ευκαιρία που μου δίνετε μέσω της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Κηφισιάς. Την εμπιστοσύνη αυτή τους την επιστρέφω, παραμένοντας πάντοτε στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για να διασφαλίσουμε ότι τα προάστια του Δήμου μας, θα παραμείνουν πρότυπα προάστια. Κι ότι στο «τιμόνι» του Δήμου Κηφισιάς θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια μια ικανή και αποτελεσματική διοίκηση, που θα μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας.

ΠΗΓΗ : https://amarysia.gr/autodioikisi-sp-1990240879/n%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%87%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-

%ce%b5%ce%b3

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article