Μια πολιτική διαπίστωση και η Εθνική Δημιουργία. Γράφει ο Γιώργος Κουτσαντώνης

0
938
Το ΠΑΣΟΚ, ως πολιτική νοοτροπία, στο μυαλό πολλών Ελλήνων αντιπροσωπεύει τη διαφθορά και την ικανοποίηση των πιο χαμηλών ενστίκτων – πολιτικών και πολιτών.
Κάτι που είναι πλέον γνωστό, αν και λίγοι το δηλώνουν ευθαρσώς δημόσια.
Η πραγματική φύση αυτού του κόμματος φάνηκε συνολικά κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Τα φαινόμενα Τσοχατζόπουλος και Καϊλή είναι μόνο τα πιο τρανταχτά που καλοφαίνονται στην κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς και της υποκρισίας. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες, είχε καταφέρει να ελέγχει την κρατική μηχανή και να εκμαυλίζει συνειδήσεις, ανεξάρτητα από το αν βρισκόταν στην Κυβέρνηση. Μάλιστα είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι ο εκλογικός καταποντισμός του δεν υπήρξε αρκετός. Βέβαια φαίνεται ότι η Θεία Δίκη έφερε στο τιμόνι τον κο Ανδρουλάκη για να ολοκληρώσει την πορεία της πασοκικής παρακμής, με την πηγαία ανικανότητά του.
Το δυστύχημα είναι ότι στις επόμενες εκλογές, η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ που – από κάθε άποψη – είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η συμφορά, η χρεοκοπία και το παλαιοπολιτικό σύστημα της χώρας. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον εκλογικό νόμο και από τους δυνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθούν, καί επικοινωνιακά, από τα κόμματα για να πείσουν τους ψηφοφόρους. Ανεξάρτητα όμως από τους συσχετισμούς και τη θεμελιώδη συνθήκη εθνικής επιβίωσης (να μην βρεθεί δηλαδή ξανά στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ), η Ελλάδα του αύριο χρειάζεται νέα πρόσωπα και άλλες φωνές στο προσκήνιο.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός, έχει αποδειχτεί σαφώς ανώτερος του ελληνικού μέσου όρου, αλλά αυτό, δηλαδή το πρόσωπο, δεν αρκεί για να αλλάξει ιδιοσυστασία το ελληνικό πολιτικό σύστημα: τα προβλήματα είναι θεσμικής φύσης και βαθύτερων κομματικών νοοτροπιών: ατολμία, έλλειμα πολιτικής βούλησης, αλλά και φοβική στάση απέναντι σε διαχρονικά αγκάθια της μεταπολίτευσης, όπως η ευταξία και η ασφάλεια, η εφαρμογή του νόμου, η απόδοση δικαιοσύνης, κ.α. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να μεταβληθεί σημαντικά η σύσταση της Βουλής. Όπως χιλιάδες άλλοι, υπήρξα ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας το 2019, για να διασωθεί η χώρα από τα νύχια της καταστροφικής εμμονής και της ανικανότητας, ωστόσο στις επόμενες εκλογές θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός για το πολιτικό μας μέλλον.
Η χώρα χρειάζεται περισσότερες λογικές φωνές, ικανές να εκφράσουν πραγματισμό, νηφάλιο πατριωτισμό και δημιουργική νοοτροπία, ώστε η Ελλάδα να εισέλθει, και αντιπολιτευτικά, στον 21ο αιώνα, εξισορροπώντας την οπισθοδρομικά αριστεροκρατούμενη και παλαιοπολιτική ελληνική Βουλή. Επομένως, στις επόμενες εκλογές θεωρώ σημαντικό να εκλεγούν άνθρωποι όπως ο Thanos Tzimeros της Εθνικής Δημιουργίας και να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις της υποκρισίας, της απάτης, του ψευτοπατριωτισμού και του ανορθολογισμού.
Η παραπάνω τοποθέτηση είναι πολιτικά οραματική, δεοντολογική και εθνικά προσανατολισμένη. Δεν εξετάζει πολιτικούς συσχετισμούς, εκλογικές πιθανότητες, δημοσκοπικά στοιχεία και μικροπολιτικούς παράγοντες. Ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το εκλογικό μέλλον, όμως σε κάθε περίπτωση ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ταχύτατα – το είδαμε πρόσφατα στην Ιταλία – και η κατεύθυνση που διαιωνίζει την επιβίωση της αριστεροκρατίας και των γνωστών υπόπτων είναι η λάθος κατεύθυνση.