Λουτράκι: Κατατέθηκε μήνυση για δεκάδες αγοραπωλησίες οικοπέδων με την μέθοδο της χρησικτησίας. By North Project Real Estate

0
902

Μεταβίβαζαν οικόπεδα αξίας εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να το ξέρουν οι ιδιοκτήτες τους – Έδωσαν 3000 ευρώ σε άπορο για να δηλώσει ιδιοκτήτης οικοπέδου από χρησικτησία

Σκάνδαλο μεγατόνων στο Λουτράκι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αποκαλύφθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Κορίνθου, ο γνωστός δικηγόρος Περικλής Μπαλοδήμος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλοδήμο κύκλωμα-συμμορία  με τη μέθοδο της χρησικτησίας κατάφερε εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών να πουλήσει οικόπεδα «φιλέτα», αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως κέρδη.

Η μήνυση για απάτη αφορά αγοραπωλησίες με σύνολο 146 στρεμμάτων στο Λουτράκι και ακόμα 19 άλλες περιπτώσεις μεταβιβάσεων οικοπέδων σε περιοχές της Κορινθίας, με τη μέθοδο της χρησικτησίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη τεθεί υπ΄όψιν του αρμόδιου εισαγγελέα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως αχυρανθρώπους φτωχούς ανθρώπους και τους εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτες με χρησικτησία οικοπέδων τεράστιας αξίας.

Με τη μεθόδευση αυτή κατάφερναν να πουλήσουν τα ακίνητα αυτά σε τρίτους και αλλοδαπούς, κυρίως Λιβανέζους, χωρίς οι πραγματικοί ιδιοκτήτες να αντιληφθούν τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, στη θέση «Μπούτσι» Λουτρακίου πουλήθηκαν 146 στρέμματα με θέα στη θάλασσα, τα οποία κόπηκαν σε 4 κομμάτια, και αποκομίσθηκαν κέρδη αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του korinthostv.gr: