Home ΕΛΛΑΔΑ Κόρινθος: Η κατάθεση του ψαροντουφεκά ενδέχεται να επηρεάσει τη ποινική μεταχείριση του...

Κόρινθος: Η κατάθεση του ψαροντουφεκά ενδέχεται να επηρεάσει τη ποινική μεταχείριση του Αλβανού πατέρα της Αμέλια

0

Η μαρτυρία του ψαροντουφεκά ο οποίος εντόπισε στο βύθισμα της βάρκας νεκρή την 6χρονη Αμέλια από την Αλβανία, ενδέχεται να ανατρέψει την ποινική μεταχείριση του πατέρα της, ο οποίος μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

«Αφησε το παιδί να πνίγεται και πήγε να βρει φορτιστή;» διερωτάται (24/08) ακομα μεχρι σήμερα,  ο ψαροντουφεκάς, ο οποίος εντόπισε νεκρή μεσα στη θάλασσα την 6χρονη Αμέλια στην παραλία στα Ίσθμια της Κορίνθου.

«Το παιδί ήταν μπλε και ο πατέρας ήρθε με στεγνά ρούχα»

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ισθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Αλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί«

»Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο. Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει ”βοήθεια”;«

»Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα. Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;», θετει εύλογα ερωτήματα ο δύτης που εντόπισε το κορίτσι.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αλαβανος πατέρας της 6χρονης

Νωρίτερα (24/08) ο 46χρονος Αλβανός με την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιων του Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, περιορισμό εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθως σε βαρος του ο Εισαγγελέας άσκησε Ποινική Δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής.

Ο ίδιος φέρεται στο άκουσμα της απόφασης των Δικαστικών Λειτουργών να έβαλε τα κλάματα, δηλώνοντας οτι «Θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου».

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως βρεθεί σε πανικό όταν η 6χρονη έπεσε στη θάλασσα και φοβήθηκε να μπει στο νερό καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγεία λογω άσθματος. Ισχυρίστηκε οτι αρχικά καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά καθως στην παραλία δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία,  αποχώρησε από το σημείο για να παραλάβει το κινητό του ωστόσο καθως δεν είχε μπαταρία πήγε να το φορτίσει στο σπίτι. Οταν επέστρεψε είδε να ανασύρουν την 6χρονη Αμέλια χωρίς τις αισθήσεις της.

Σε διάσταση με τη σύζυγό του

Το ζευγάρι είναι σε διάσταση χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαζυγίου, και το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) ο Αλβανός πήρε απο το σπίτι στο οποίο διέμενε η μητέρα με την κόρη τους για να την πάρει να πάνε μαζι για μπάνιο.

Η μητέρα της 6χρονης δήλωσε ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της, γνωρίζει κολύμπι, όχι όμως και η  κόρη τους.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», μετέφερε τα οσα της έχουν πει για τους ισχυρισμούς του 46χρονου εν διαστάσει συζύγου της, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο πάσχει απο άσθμα.

Για τη υπόθεση οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν ζητήσει συνέχιση της προανάκρισης, καθώς τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, για τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης Αμέλια.

Γιατί ο Αλβανός πατέρας της 6χρονης έπελεξε σε ημέρα με καιρό που δεν ηταν για μπάνιο, μια τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο.
Γιατί η 6χρονη φορούσε τα ρούχα και παπούτσια της κατά την ανάσυρση της απο το νερό ενώ είχαν πάει για μπάνιο.
Γιατί ενω ήξερε οτι η 6χρονη ειχε μόλις φάει την πήγε να κολυμπήσει.

WordPress PopUp Plugin
Exit mobile version