31.8 C
Kifissia
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Κυνήγι του Θησαυρού στην Κηφισιά. Γρίφοι και Απαντήσεις.

Must read

Στο άρθρο του POLIS 24 θα δείτε όλους τους γρίφους αλλά και τις απαντήσεις που ταλαιπώρησαν τις ομάδες που επέλεξαν να διαγωνιστούν στο 1ο Κυνήγι του Θησαυρού στην Κηφισιά.

Γρίφος 1
Οι παίκτες έπρεπε να επιλύσουν το εικονιζόμενο scrabble. Η λύση έβγαζε τις λέξεις ΔΡΟΣΙΝΗΣ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ και να μεταβούν στο Μουσείο Δροσίνη.

Φωτογραφία του Stelios Tsimboukas.

Γρίφος 2
Οι παίκτες έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν τον παρακάτω κώδικα Morse. H αποκωδικοποίηση έβγαζε το κείμενο «oxi28october1940» και παρέπεμπε στην οικία του Ιωάννη Μεταξά.

Γρίφος 3:
Οι παίκτες έπρεπε να βρουν κάποια εκκλησία η οποία είχε μεταφερθεί το 1991 αυτούσια σε άλλο σημείο της πόλης. Η λύση παρέπεμπε στο Βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα.

 

Γρίφος 4
Ο γρίφος παρέπεμπε στο γνωστό βαρέλι στον Τροχονόμο Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου)

 

Γρίφος 5.
Οι παίκτες έπαιρναν το παρακάτω ημερολόγιο το οποίο έδειχνε την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου να είναι σημειωμένη στις 27 Φεβρουαρίου αντί για τις 14 που όλοι γνωρίζουν και αυτό παρέπεμπε στο Παλαιό Ημερολόγιο. Επίσης τους έδειχνε τον αριθμό 14671 που είναι ο ταχυδρομικός κωδικός για τη Νέα Ερυθραία. Η λύση ήταν ο ναός των Αγίων Αναργύρων (Παλαιοημερολογιτών) στη Νέα Ερυθραία.

 

Γρίφος 6
Οι παίκτες έπρεπε να βρουν ότι οι εικονιζόμενοι στην εικόνα ήταν ο Βασιλιάς Όθωνας (αριστερά) και ο Ίων Δραγούμης (δεξιά). Η λύση παρέπεμπε στη συμβολή των οδών Όθωνος και Δραγούμη και το ζητούμενο σημάδι (ταμπελάκι) ήταν κρυμμένο στην κουφάλα ενός δέντρου.

 

Γρίφος 7
Ο γρίφος έδειχνε το εξώφυλλο ενός σχολικού βιβλίου του 1969 στο οποίο δεν φαινόταν ο τίτλος. Οι παίκτες έπρεπε να βρουν ότι επρόκειτο για το βιβλίο Φυσικής Ιστορίας του 1969 και η λύση ήταν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με το ζητούμενο ταμπελάκι να είναι κρυμμένο κάτω από μία σχάρα ομβρίων. Ήταν ο γρίφος που δυσκόλεψε περισσότερο τις ομάδες.

 

Γρίφος 8
Οι παίκτες έπρεπε να βρουν ότι η εικόνα τους έστελνε στο θρυλούμενο ως «Πηγάδι των Ψυχών» στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου και Μπότσαρη.

 

Γρίφος 9
Οι παίκτες έπρεπε να βρουν σε ποιον ανήκει η εικονιζόμενη ρήση. Η λύση τους έστελνε στην προτομή του Μενάνδρου η οποία βρίσκεται στο άλσος της Κηφισιάς.

 

Γρίφος 10
Ο γρίφος έστελνε τους παίκτες στον κινηματογράφο «Μπομπονιέρα»

 

Γρίφος 11
Ο γρίφος παρέπεμπε τους παίκτες στο Στροφύλι και συγκεκριμένα στον εγκαταλειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό από την εποχή του «Καρβουνιάρη».

 

Γρίφος 12
Οι παίκτες έπαιρναν ένα φάκελο με μικρά και μεγάλα ξυλάκια και έπρεπε να μπορέσουν να σχηματίσουν τις λέξεις «ΟΙΚΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»

 

Γρίφος 13
Οι παίκτες έπαιρναν ένα φάκελο με ένα κενό από κέιμενο, τσαλακωμένο και καμένο στις άκρες χαρτί. Όταν το ζέσταιναν με αναπτήρα ή άλλη πηγή θερμότητας εμφανιζόταν στο κέντρο το κείμενο «ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ» και έπρεπε να μεταβούν εκεί (Χαρ. Τρικούπη & Στροφυλίου)

Φωτογραφία του Stelios Tsimboukas.

Γρίφος 14
Οι παίκτες έπαιρναν ένα φάκελο με την παρακάτω εικόνα η ανάλυση της οποίας τους έστελνε στο Άστυ Αιγυπτιωτών και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αγ Κυριακής και Αγ. Παρασκευής. Οι αριθμοί δεξιά είναι συντεταγμένες Google Maps.

 

Γρίφος 15
Ήταν ο τελευταίος γρίφος πριν οι ομάδες πάρουν το «πάσσο» για το θησαυρό. Η λύση του γρίφου τους έστελνε στο Ρωμαϊκό ταφικό μνημείο στην πλατεία Πλατάνου.

 

Γρίφος 16, «Πάσσο για το Θησαυρό»
Οι παίκτες έπρεπε να συγκεντρώσουν όλα τα γράμματα από όλα τα ταμπελάκια που είχαν περάσει ως τώρα. Αν το έκαναν σχηματιζόταν η φράση «Η ΚΑΤΑΡΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΟΘΩΝΟΣ & ΛΕΒΙΔΟΥ»
Όταν έφταναν εκεί έβλεπαν μια μικρή αφίσα με μια γάτα η οποία λεγόταν CatΑΡΑ και τους έδειχνε με ένα βέλος που έπρεπε να σκάψουν για να βρουν το κασελάκι με τα χρυσά νομίσματα, το οποίο ήταν θαμμένο εντός της Ιδιοκτησίας Χατζηκώστα δίπλα στο παλιό οίκημα που βρίσκεται εντός αυτής.

Φωτογραφία του Stelios Tsimboukas.
Η προετοιμασία και το κρύψιμο των μυστικών φακέλων
Θέλει φαντασία και δημιουργικότητα για να βρεις τη λύση’
Οι νικητές του διαγωνισμού, η ομάδα Σουρικάτες

Attachments

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article