Home ΕΛΛΑΔΑ Κουτσούμπας: “Αυτές οι ομάδες, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει θέση στην...

Κουτσούμπας: “Αυτές οι ομάδες, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι όνειδος και ντροπή, πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!”

0

Η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, για τις ειδικές ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε αρνητική αίσθηση και αντιδράσεις

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση (14/12) στην ΚΟ ΚΚΕ Ασπροπύργου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο επίδομα των €600 ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ενστόλους, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- τη θέση του κόμματος του, ότι συγκεκριμένες ομάδες της  Ελληνικής Αστυνομίας, θα έπρεπε να καταργηθούν.

Ενώ υποστήριξε ότι, «τέτοια αποκρουστικά και καταδικαστέα περιστατικά, όπως ο πυροβολισμός και τελικά ο θάνατος του 16χρονου, αξιοποιούνται για να “συνηθίζει το μάτι” του λαού, με σκοπό να τα αποδεχτεί» καθώς συμπλήρωσε, ότι αν ο λαός δεν αντιδράσει αργά ή γρήγορα θα στραφούν απέναντί του.

Ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, «Και επειδή πολλή συζήτηση έγινε για το επίδομα της κυβέρνησης στους ενστόλους, η διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες στο συγκεκριμένο σώμα, δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει να παίρνουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι όνειδος και ντροπή! Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους και όσες εργάζονται στην Αστυνομία και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας με αυτούς που εκπαιδεύονται απ’ το κράτος και τις κυβερνήσεις για να καταστέλλουν, να χτυπούν, να κυνηγούν το λαό και τη νεολαία, αλλά να είναι ανεκτικοί και κάποιοι μάλιστα και συνεργάτες με το οργανωμένο έγκλημα. Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, στην ομιλία του, ζήτησε επίσης να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι «Αίαντες» και «κάθε άλλο τέτοιου είδους κατασταλτικό μέσο», να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, απαγόρευση ρίψης δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων, όλων των τύπων, εναντίον διαμαρτυρομένων.

Exit mobile version