14.1 C
Kifissia
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς : η κα Ράνια Ντάλλη καταγγέλει !

Must read

Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς- Συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου 2023.
Αναφέρω τα πραγματικά περιστατικά σε συνέχειες, με τα δικά μου πολιτικά σχόλια, και τα θέτω στην κρίση των συμπολιτών μου.
Κεφάλαιο Πρώτο: Όταν πέφτουν οι μάσκες…
Ο πρόεδρος κ. Τσιλιγκιρης Πετρος Τσιλιγκιρης αποκάλυψε χθες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς τον αληθινό λόγο για τον οποίο δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας (7ης Σεπτεμβρίου 2023) για την ένταξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Κοιμητηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ. Τσιλιγκιρης είχε τιμήσει με την παρουσία του την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων (βλ. Φωτογραφία με δήμαρχο Θωμάκο, πρόεδρο Κοινότητας Κηφισιάς Τσιλιγκιρη, Κοινοτική Υπεύθυνη για Κοιμητήριο Ντάλλη και πρόεδρο Ευρωπαϊκής Διαδρομής Κοιμητηρίων Πλιμπερσεκ).
Ο κ. Τσιλιγκιρης είπε, λοιπόν, στο Συμβούλιο ότι δεν παρέστη τη δεύτερη ημέρα στο Κοιμητήριο, γιατί “έβαλα το δήμαρχο να αποκαλύψει την ταμπέλα” και όχι τον ίδιο τον κ. Τσιλιγκιρη.
Η αλήθεια, τώρα, προς διάψευση:
1. Σε όλες τις παρόμοιες τελετές, που έχουν γίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τις πινακίδες, που υποδηλώνουν την ένταξη των Κοιμητηρίων στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή, τις αποκαλύπτει ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με την πρόεδρο της Διαδρομής. Έτσι έγινε στο Μάριμπορ, έτσι έγινε στη Βουδαπέστη. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε και στην Κηφισιά! Να θυμίσω ότι στην είσοδο του Κοιμητηρίου υπάρχει πινακίδα που γράφει “Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς”. Δε γράφει “Τσιλιγκιρειο Κοιμητήριο Κηφισιάς” (βλ.φωτο από αποκαλυπτήρια που έκαναν ο δήμαρχος, η πρόεδρος της Διαδρομής και η Marianthi E. Anastasiadou υπεύθυνη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας).
2. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που εγώ εκπόνησα και επιμελήθηκα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (εν μέσω προσωπικού προεκλογικού αγώνα, τον οποίο εγκατέλειψα για 10 μέρες για το καλό της Κηφισιάς!!!!) στον πρόεδρο κ. Τσιλιγκιρη επεφύλαξα την κορυφαία τιμή της αποκάλυψης της τιμητικής πινακίδας των δωρητών μας! Θυμίζω ότι, ως υπεύθυνη Κοιμητηρίου, εξασφάλισα δωρεές ύψους άνω των 12.000 ευρώ για την κατασκευή 2 σιδερένιων μεγάλων πορτών, 15 μαρμάρινων οστεοθηκων προς χρήση τιμής ένεκεν, 3 μεταλλικών ντουλαπων για χρήση των εργαζομένων, 55 σιδερένιων σηματοδοτών για τους διαδρόμους κ.α. Επειδή ο κ. Τσιλιγκιρης με ειδοποίησε τελευταία στιγμή ότι δε θα μπορούσε να έρθει επικαλούμενος σοβαρό προσωπικό πρόβλημα (έχω το SMS, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν το θυμάται), “επιστράτευσα” τον εισερχόμενο εκείνη την ώρα στο Κοιμητήριο Κοινοτικό Σύμβουλο Κηφισιάς κ. Giannis Fousianis, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας των δωρητών. Επρόκειτο και για μια καλή ευκαιρία προσωπικής προβολής του αγαπητού συναδέλφου, ενόψει και της υποψηφιότητας του στο συνδυασμό ΝΑΙ, για την οποία προβολή ο ίδιος ο κ. Φουσιανης, προς τιμήν του, με ευχαρίστησε (βλ. φωτό και screenshot συνομιλίας μου με κ. Φουσιανη).
3. Αν και αδιαμφισβήτητα ήμουν η μοναδική αιρετή εκπρόσωπος του Κηφισιωτικου Λαού, που δούλεψα για την ένταξη του Κοιμητηρίου στη Διαδρομή των Κοιμητηρίων και για το διήμερο των εκδηλώσεων (με την πολύτιμη συνδρομή των φίλων που πρόσφεραν ΕΡΓΑ και όχι λόγια Ρένα Πολίτη Πηγή Λυκούδη Thanos Polydoras Dimitra Tak Aimilia Giannopoulou Andromaxi Katselaki και κ. Δ. Γκατσοπουλου και βεβαίως του δημάρχου, του αντιδημάρχου Γιωργος Σκορδιλης που επιμελήθηκε της φύτευσης του δέντρου της Ειρήνης και του αντιδημάρχου Μανωλης Κουρμαδιας που φρόντισε για κάποιες χορηγίες), ωστόσο ΔΕΝ καπηλευτηκα την εκδήλωση για προσωπική προβολή! Αντιθέτως!
4. Δείτε screenshot μηνύματος, που έστειλα στον τότε υποψήφιο και πλέον επόμενο εκλεγμένο δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλης ΞυπολυτάςΒ, με το οποίο του ζητούσα να κάνει τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού στην τελετή της 7ης Σεπτεμβρίου μαζί με την έτερη υποψήφια δήμαρχο κ. Παπάζογλου. Φταίω εγώ που τελικώς αποκάλυψα μόνη μου το γλυπτό, γιατί ο κ.Ξυπολυτας ούτε καν μπήκε στον κόπο να μου απαντήσει; Και, βεβαίως, δε θεώρησα ηθικό να καλέσω μόνο την κυρία Παπάζογλου, η οποία, παρεμπιπτόντως, απήντησε θετικά στην πρόσκληση μου.
Αυτές τις αλήθειες καταθέτω, προς γνώση των συνδημοτών μας, οι οποίοι πλέον κρίνουν ποιοι εργάστηκαν και εργάζονται για το καλό του τόπου και ποιοι για το προσωπικό τους συμφέρον, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τον Πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας!
Αιδώς, Κηφισιωτες!

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article

Best Wordpress Popup Plugin