ΚΗΦΙΣΙΑ : Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΟΥ SKATE και BMX δημιουργεί τριβές και αντιπαραθέσεις.

0
785
“Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.” Αβραάμ Λίνκολν
Η τοποθέτηση Victor Eliezer 
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Για το έργο για το οποίο περηφανεύεται ο κ. Ζαπάντης, και τη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Θωμάκος, που εκτείνεται ανάμεσα στις οδούς Λύρα και Βαρουξάκη, στη Νέα Κηφισιά, ας μιλήσουμε με στοιχεία:
1. Δεν υπάρχει καμία πινακίδα με αναφορά στον αριθμό αδείας, στο είδος του έργου, στον ανάδοχο και στον προϋπολογισμό του, κατά παράβαση του άρθρου 43, του νόμου 4495/2017
2. Στην ευθεία συνέχεια του υπό κατασκευή έργου και συγκεκριμένα από την οδό Βαρουξάκη ξεκινούν οι οδοί Γ. Τριανταφύλλη και Ν. Καζαντζάκη οι οποίες εκτείνονται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, που καταλήγουν σε κατοικίες επί της οδού Σκοπέτα. Σε κάθε βροχόπτωση στην οδό Λύρα συσσωρεύεται μεγάλος όγκος υδάτων που δεν απορροφάται από την υπάρχουσα αντιπλημμυρική υποδομή του δρόμου, με αποτέλεσμα να διοχετεύονται στις κάθετες οδούς Χελιδωνούς και Τριπολιτσάς. Εάν λοιπόν στο νέο έργο μεταξύ των οδών Λύρα και Βαρουξάκη δεν εκτελεσθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αποροφάται ο όγκος των όμβριων υδάτων τόσο εκείνων που θα διαφεύγουν από την οδό Λύρα όσο και εκείνων που μέχρι τώρα αποροφούντο από το ίδιο το χέρσο έδαφος επί του οποίου εκτελείται το έργο, ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ , στις οδούς Βαρουξάκη, Τριανταφύλλη και Καζαντζάκη θα δημιουργείται μια λίμνη υδάτων που θα θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή όσο και την περιουσία των κατοίκων της.
3. Καμία πρόβλεψη ελέγχου και περιορισμού της ηχορύπανσης.
4. Δεν έχουν προβλεφθεί μέτρα οδικής ασφάλειας των κατοίκων λόγω της αυξημένης κίνησης των χρηστών του υπό κατασκευή έργου.
5. Εγκυμονεί ο κίνδυνος βίαιων επεισοδίων και αύξησης της εγκληματικότητας λόγω της προσέλκυσης παραβατικών στοιχείων που θα εκμεταλλευθούν κακόπιστα την προσέλευση νέων παιδιών στην περιοχή.
6. Ισχυρίζεται ο κ. Ζαπάντης ότι δεν κόπηκε κανένα δένδρο. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι πίστες με μπετόν που κατασκευάστηκαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ω του θαύματος, εκεί που έγιναν οι πίστες, δεν υπήρχαν δένδρα… Πέντε ελιές στην πλευρά της Λύρα και τρεις ελιές περιμετρικά της πίστας προς την πλευρά της οδού Βαρουξάκη!!!
“Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.”, είπε ο Αβραάμ Λίνκολν, ας το θυμόνται οι κ.κ Θωμάκος και Ζαπάντης!
Η απάντηση Ζαπάντη : 
Αξιότιμε κύριε,
Καταλαβαίνω ότι στην πατρίδα μας όλοι θέλουμε υποδομές από τον Δήμο, αλλά λίγοι τις θέλουμε κοντά στο σπίτι μας.
Για να σας απαντήσω στα θέματα που αναφέρετε:
Όντως στην κατασκευή του πάρκου δεν κόπηκε κανένα δέντρο!!
Η πίστα που αναφέρετε, δεν είναι πίστα αλλά πεζόδρομος, που η διάνοιξη του έγινε με άλλη εργολαβία σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής.
Ο πεζοδρόμος είναι εκτός πάρκου.
Για την διάνοιξη του πεζοδρόμου κόπηκαν μια – δύο ελιές. Όχι για το πάρκο.
Στον χώρο του πάρκου κόπηκαν μόνο κάτι λίγοι θάμνοι.
Αλώστε αφού μένετε εκεί, θα έχετε δει ότι τα τελευταία χρόνια το οικόπεδο ήταν χώρος αποθήκευσης κάδων.
Μπροστά από το πάρκο θα φτιαχτούν οι υποδομές για την ασφαλή είσοδο του κόσμου στο πάρκο. Πάντα σύμφωνα με το Ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.
Λυπάμαι που θεωρείτε ότι όλα τα παιδιά που θα έρθουν για skate είναι παραβατικά άτομα.
Αλλά δεν είναι λογική να μην φτιάχνουμε τίποτα, ούτε πάρκα, ούτε αθλητικούς χώρους, ούτε πολιτιστικούς για να μην έρθουν οι “βάρβαροι”.
Τα αντιπλημμυρικά έργα που λέτε, ότι μπορεί να χρειαστούν, δεν έχουν καμία σχέση με την κατασκευή ενός πάρκου.
Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται από τον Δήμο, αλλά από την Περιφέρεια.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο από το Ρυμοτομικό σαν χώρος Αθλητισμού.
Και το skate είναι Ολυμπιακό άθλημα και πολύ δημοφιλές στην νεολαία.
Στην περιοχή σας άλλωστε (στο τρίγωνο Φραγγοπούλου), σύντομα θα έχετε υποδομές και για άλλα αθλήματα.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην είναι το καλύτερο σας να ακούτε παιδιά να παίζουν.
Αλλά όπως σας είπα, ο χώρος είναι χαρακτηρισμενος Αθλητικός.
Άρα οτι αθλητικές εγκαταστάσεις και να γινόντουσαν, κάποια όχληση θα υπάρχει.
Πάντα στην διάθεσή σας
Η ανταπάντηση  Victor Eliezer 
Ακούστε κύριε Ζαπάντη, μιάς και φαίνεται οτι ειδικεύεστε όχι μόνο στο να μην απαντάτε σε συγκεκριμένες επιστολές αλλά ειδικεύεστε και στη διαστρέβλωση των γραπτών κειμένων για να εξυπηρετήσετε τις δικές σας πολιτικές σκοπιμότητες.
Θα σας απαντήσω λοιπόν παράγραφο προς παράγραφο: Στην πατρίδα μας λοιπόν οι βασικές υποδομές που πρέπει να διασφαλίζονται, είναι εκείνες της προστασίας της ζωής και της περιουσίας. Προχωρήστε λοιπόν στη κατασκευή της στοιχειώδους αντιπλημμυρικής υποδομής για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των περιοίκων.
Η πίστα που αναφέρω είναι πίστα και όχι ο πεζόδρομος που επικαλείστε. Δείτε με προσοχή τις φωτογραφίες και σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το έργο για να καταλάβετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Σας προκαλώ να έρθετε στο συγκεκριμένο σημείο για να δείτε τη κατασκευή δύο πιστών από μπετόν υπερυψωμένο από το επίπεδο του εδάφους. Γνωρίζετε άλλωστε οτι ακόμη περιμένω την επικοινωνία σας μετά από τόσες φορές που την έχω ζητήσει, και την έχετε αγνοήσει.
Τώρα τι θα πει ακριβώς θάμνος και τι δέντρο το αφήνω στη κρίση των αναγνωστών.
Σε ποιο σημείο ακριβώς του κειμένου μου αναφέρω “ότι όλα τα παιδιά που θα έρθουν για skate είναι παραβατικά άτομα.”; Σας καλώ να ανασκευάσετε και να ανακαλέσετε διότι διαφορετικά θα είστε ένας κοινός συκοφάντης. Γράφω συγκεκριμένα: “Εγκυμονεί ο κίνδυνος βίαιων επεισοδίων και αύξησης της εγκληματικότητας λόγω της προσέλκυσης παραβατικών στοιχείων που θα εκμεταλλευθούν κακόπιστα την προσέλευση νέων παιδιών στην περιοχή”. Αφήστε λοιπόν το λαϊκισμό στην άκρη.
Το να ακούω τα παιδιά να παίζουν είναι απόλαυση. Θα πρέπει να διασφαλίζεται όμως πρώτα απ όλα η δική τους ασφάλεια και μετά των περιοίκων. Ποιά είναι τα μέτρα λοιπόν για τη δική τους ασφάλεια όταν στο ίδιο το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς κυριαρχεί κάθε βράδυ η βία; Και βέβαι εσείς θα επικαλεστείτε οτι αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας. Και πράγματι έτσι είναι. Εσείς όμως δημιουργείτε νέες εστίες άσκησης βίας. Και αν θέλετε χώρο άθλησης χωρίς βία, γιατί δεν τοποθετείτε όργανα γυμναστικής για όλους; Γιατί δεν δημιουργείτε υπαίθρια σκακιέρα; Γιατί δεν δημιουργείτε μια παιδική χαρά! Και επανέρχομαι στο βασικό και αμείλικτο ερώτημα: Γιατί δεν κάνετε προηγούμενα, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα; Απαντήστε συγκεκριμένα κύριε Ζαπάντη, χωρίς υπαινιγμούς και διαστρεβλώσεις που δεν σας τιμούν.